DIGI Romania: Decizia MAJORA care Ajuta foarte Multi Clienti

DIGI Romania a luat o decizie majora care ajuta foarte multi clienti din toata tara, iata ce a realizat in doar cateva luni de zile compania.

DIGI Romania ajutor

DIGI Romania a luat in a doua parte a anului 2019 o decizie foarte importanta care incepe sa-si vada foarte serios roadele in aceasta perioada, chiar daca in ultimele luni am fost in plina pandemie de Coronavirus. Mai exact, cei de la DIGI Romania ar fi negociat anul trecut o posibila achizitie a diviziei de servicii mobile a celor de la Telekom, insa pentru ca grupul german nu dorea sa-si vanda divizia fara a scapa si de clienti, tranzactia dintre cele doua n-ar fi fost dusa la capat.

DIGI Romania a luat totusi o decizie foarte importanta atunci, sa-si faca propria retea 2G in Romania pentru a acoperi zonele in care cele 3G si 4G nu ofera acoperire suficienta. Mai mult decat atat, DIGI Romania avea nevoie de ceva care sa-i ofere acoperire in interiorul cladirilor, iar reteaua 2G e perfecta pentru asta, ea putand aduce posibilitatea de a suplini retelele 3G si 4G pe partea de efectuare a apelurilor telefonice, dar nu si pe partea de internet.

DIGI Romania: Decizia MAJORA care Ajuta foarte Multi Clienti

DIGI Romania ajutor retea 2g
Acoperirea oferita de Reteaua 2G a DIGI Romania in data de 11 mai 2020.

DIGI Romania, dupa cum puteti vedea mai sus, a reusit de prin august 2019, si pana in mai 2020, sa acopere o foarte mare parte din Romania cu reteaua sa 2G, investitiile fiind facute foarte rapid pentru a o extinde. Nu se stie cati bani a investit DIGI Romania pentru a face aceasta retea, dar crearea ei face destul de clara distantarea de ideea de a mai cumpara divizia de servicii mobile a celor de la Telekom, pentru ca nu prea mai exista nevoie de ea acum.

DIGI Romania avea nevoie de acea infrastructura pentru a o acoperi pe a sa, dar nu avea nevoie si de clienti, iar acum ca si-a completat infrastructura cu reteaua 2G, are cam tot ceea ce ii trebuie. Infrastructura celor de la Telekom nu e cu mult mai buna, internetul e tot prost, iar grupul german nu are retea 5G, deci DIGI Romania are un avantaj, asa ca e putin probabil sa mai vrea sa cumpere divizia de servicii mobile de la grupul german, ceea ce este normal acum.

DIGI Romania continua sa investeasca in reteaua 2G, la fel ca si in cele 3G si 4G, la fiecare 2/3 saptamani actualizand hartile cu acoperirea, dar extinderea retelei 5G a cam incetinit in ultimele luni.