Politia Romana cumpara un sistem de recunoastere faciala cu aplicare larga

Politia Romana pornografie infantila

Politia Romana a initiat prin SEAP o licitatie pentru a cumpara un sistem de recunoastere faciala care ar urma sa fie folosit pentru anchete intr-o multitudine de moduri, de la analizarea de poze de pe retelele de socializare, si pana la analizarea imaginilor luate de pe camere de supraveghere.

Politia RomanaJ aloca 1 milion de euro pentru acest proiect, iar in bani nu e inclus doar software-ul in sine, ci si pregatirea personalului care va folosi sistemul, plus solutiile hardware care vor fi integrate, cel putin conform ofertei care a fost lansata prin SEAP de catre autoritati.

“Autoritatea contractantă intenționează achiziționarea unei soluții informatice pentru recunoaștere facială + training, în cadrul proiectului „Dezvoltarea sistemului de identificare și recunoaștere facială (NBIS) și interconectarea acestuia cu autoritățile de aplicare a legii din UE prin intermediul sTESTA”.

Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificare/informațiilor suplimentare în a zecea zi înainte de termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor.

Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 15 zile.

Se intenționează achiziționarea unei soluții informatice pentru recunoaștere facială + training:

  1. Soluția informatică pentru recunoaștere facială va fi formată din următoarele componente: a) Software pentru identificare și recunoaștere facială cu minim 2.000.000 de entități, b) Licențiere a sistemelor de operare de tip server, c) Soluție de baze de date și soluție de replicare baze de date, d) Soluție de virtualizare, e) Un cluster servere pentru operații mission critical, f) Servere blade, g) Soluție de stocare.
  2. Training pentru recunoaștere facială (250 persoane);
  3. Training pentru soluția de virtualizare (10 persoane);
  4. Training pentru sistemele de operare ofertate (10 persoane).”