DIGI Romania: Mesajul IMPORTANT, ce TREBUIE sa Stie Clientii

DIGI Romania are un mesaj important pentru clientii sai din toata tara, si e ceva ce oricine ar trebui sa stie, chiar daca este client al unei alte companii.

DIGI Romania firewall

DIGI Romania este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Romania, anuntand recent ca si-a crescut baza de cateva milioane de utilizatori de servicii de inernet fix. Foarte multi dintre acesti clienti le folosesc deasemenea s cu routere Wi-Fi pentru a accesa internetul din mai multe zone din casa, iar operatorul are cateva sfaturi pentru a va securiza dispozitivul astfel incat el sa nu poata fi spart de hackeri, si eventual folosit in atacuri informatice.

DIGI Romania le spune in primul rand utilizatorilor sa schimbe numele de utilizator standard “admin” cu un altul care sa fie cunoscut doar de catre ei, acesta fiind un pas important. O parola de minim 8 caractere, care are atat litere mari, litere mici, cat si cifre, este necesara deasemenea pentru a securiza cat se poate de bine un router, conform celor de la DIGI Romania, iar aici vorbm despre ceva ce este chiar mai important decat numele de utilizator.

DIGI Romania: Mesajul IMPORTANT, ce TREBUIE sa Stie Clientii

DIGI Romania recomanda deasemenea si verificarea website-ului producatorului pentru a vedea daca aveti cea mai recenta versiune firmware instalata in routerul vostru. In acelasi timp, e necesara dezactivarea DMZ/UPNP pentru routerul vostru, conform celor de la DIGI Romania, iar daca routerul permite asta, verificati daca pentru port forwarding, sau virtual servers, sa nu existe vreo intrare pentru ca e posibil ca routerul sa fie compromis.

DIGI Romania le recomanda deasemenea clientilor sa verifice daca optiunea Remote Management este dezactivata, iar desigur ca trebuie sa fie activat si firewall-ul routerului pentru a impiedica eventuale atacuri. In final, cei de la DIGI Romania vin cu o alta recomandare foarte importanta, mai exact cer pentru retelele Wi-Fi setarea protocolului de securitate WPA2-PSK(AES), astfel incat reteaua sa fie cat se poate de bine securizata pentru folosirea obisnuita.

DIGI Romania face aceste recomandari pentru toti clientii care au routere Wi-Fi active in momentul de fata cu reteaua sa de internet, si in mod teoretic, ar trebui sa fiti bine protejati.