Windows 10: ALERTA de la Microsoft pentru TOATE PC-urile

Windows 10 are o noua alerta anuntata de catre compania Microsoft pentru toate PC-urile, iata ce trebuie sa stii chiar in acest moment daca ai unul.

Windows 10 nesemnat

Windows 10 are o noua alerta foarte importanta publicata de catre compania Microsoft, iar asta pentru ca a reusit intr-un final sa rezolve o serie de probleme cu care se confruntau utilizatorii sai din intreaga lume. Mai exact, Microsoft a lansat un nou patch important pentru Windows 10, care rezolva nu mai putin de 111 probleme de securitate, dintre care 13 critice, adica acelea care pot fi exploatate pentru a sparge orice fel de calculator al utilizatorilor.

Windows 10 are in mod regulat lansate actualizari care trebuie sa rezolve probleme de securitate, iar ceea ce este oferit acum de catre Microsoft intra in fix aceeasi categorie, mai ales ca sistemul de operare are multe probleme inca. Printre vulnerabilitatile rezolvate in Windows 10 cu aceasta actualizare nu se numara si vreuna zero-day, adica una care sa nu fi fost cunoscuta Microsoft, si care sa fie extrem de importanta, ceea ce desigur ca nu e tocmai o veste buna.

Windows 10: ALERTA de la Microsoft pentru TOATE PC-urile

Windows 10 are pe de alta parte foarte multe probleme rezvoltate astazi, iar aici putem sa ii laudam pe cei de la Microsoct deoarece au facut lucruri bune pentru utilizatorii lor din intreaga lume. Prima vulnerabilitate critica pe care Windows 10 o are rezolvata este in Microsoft Edge, browserul sau pentru navigare pe internet, aceasta permitandu-i unu hacker sa preia control total asupra unui calculator si sa ruleze cond nesemnat fara ca victima sa stie.

Windows 10 ar eo a doua vulnerabilitate critica in Color Management Module, ea fiind exploatata prin pacalirea utilizatorilor sa viziteze un website malitios care contine exploit-ul, hackerii putand rula apoi cod nesemnat in PC-uri. Vorbim despre probleme extrem de mari, si desigur ca exista si o a treia care are la baza fix aceeasi problema mare, si metoda de controlare a calculatoarelor, totul fara ca utilizatorii sa stie vreodata ce se intampla de fapt.

Windows 10 are probleme foarte mari pentru ca a fost gandit destul de liber, iar asta aduce si foarte multe dificultati de acest gen, dar era de asteptat sa le vedem acum.