WhatsApp: Masura RADICALA, Se cere RENUNTAREA la Aplicatie

WhatsApp este iar in centrul unui scandal dupa ce a fost ceruta din nou renuntarea la aplicatie, iata ce probleme sunt acum cu platforma de mesagerie.

WhatsApp intredictie

WhatsApp este tina unei noi masuri radicale care a fost impusa impotriva sa, si vorbim despre o noua interzicere pentru aplicatia de mesagerie, ceva ce probabil ca nu foarte multa lume credea ca va vedea in ceea ce o priveste. Mai exact, aplicatia WhatsApp a fost interzisa de catre comisarul agentiei federale germane pentru protectia datelor, Ulrich Kelber, acesta trimitand o informare in acest catre minsiterele federale si institutiile statului.

WhatsApp este vazuta ca o vulnerabilitate pentru protejarea datelor sensibile cu care se lucreaza in aceste institutii importante ale statului german, si ea ar trebui evitata, conform lui Kelber. Unii angajati din cadrul institutiilor federale germane au folosit WhatsApp pentru comunicatii, incalcand astfel recomandarile conform carora aplicatia ar trebui evitata pentru ca nu poate oferi comunicatii sigure, asa cum ar trebui sa fie pentru asemenea institutii.

WhatsApp: Masura RADICALA, Se cere RENUNTAREA la Aplicatie

WhatsApp transmite o multitudine de date catre serverele Facebook, chiar daca nu e vorba si de informatiile din mesaje, iar aceste date pot fi folosite pentru a face un profil al utilizatorului. In baza acestui profil se poate afla daca o anumita persoana lucreaza intr-o locatie in care exista o institutie guvernamentala, si care este aceasta, WhatsApp adunand o gama variata de date, asa cum se intampla de altfel si cu multe alte aplicatii de mesagerie care exista acum.

“Comisarul de confidențialitate a datelor, Ulrich Kelber, a declarat că orice utilizare a WhatsApp este interzisă pentru ministerele și instituțiile federale, chiar dacă unii au recurs la utilizarea în timpul pandemiei actuale. Într-o scrisoare către sucursalele guvernului federal, Kelber a spus că organismele trebuie să respecte și să nu neglijeze protecția datelor „chiar și în aceste momente dificile”.”

WhatsApp a declarat ca toate aceste acuzatii sunt complet false, si ca datele care sunt transmise prin platforma nu pot fi interceptate, insa germanii nu se tem doar de asta, ci si de profilul care poate fi facut pentru un utilizator. Interzicerea acesta nu e tocmai ceva fara precedent, iar asta pentru ca WhatsApp a fost interzisa inclusiv in randul angajatilor Comisiei Europene, sau a ONU, astfel ca interzicerea si in institutiile din germania este doar ceva de asteptat.

WhatsApp incearca sa scape de stigma de aplicatie nesigura, insa numeroasele probleme pe care le-a avut in ultimii ani au cam schimbat felul in care oamenii vad aplicatia.