LUNA: Fenomenul foarte RAR ce e Vizibil de Azi si in Romania

LUNA trece printr-un fenomen rar incepand de astazi si in Romania, iata ce vom putea vedea pe cer, si cat de important va fi pentru toata omenirea.

luna companion

LUNA este din nou zilele acestea in centrul unui fenomen special si spectaculos, iar asta deoarece pe cer ea va fi vizibila, inclusiv in Romania, intr-un format cum rar o putem observa. LUNA va fi vizibila zilele acestea pe cer langa planetele Venus si Mercur chiar inainte ca prima dintre ele sa dispara in totalitate in umbra soarelui pentru cateva saptamani bune ca parte a orbitei pe care o face in mod regulat in calatoria sa constanta prin univers.

LUNA va fi vizibla impreuna cu cele doua planete chiar in aceasta seara, inclusiv in Romania, iar planeta Venus va fi observata intr-un format de semiluna, iar asta pentru ca ea dispare in umbra soarelui. LUNA va fi vizibila intr-un format mai mare, ceea ce e perfect normal, dar Mercur este una dintre marile surprize aici, si asta pentru ca planeta e foarte greu de observat in mod normal, dar nu si in aceasta seara, cand va fi usor vizibila pentru noi.

LUNA: Fenomenul foarte RAR ce e Vizibil de Azi si in Romania

LUNA va avea cele doua planete cel mai usor vizibile in apropierea sa incepand de astazi, si in cursul zilelor urmatoare, pana in data de 22 mai, dupa care Venus si Mercur vor deveni mai greu vizibile. Totul va dura pana in data de 25 mai, cand in mod teoretic LUNA ar trebui sa ramana cam singura pe cer, fara celelalte doua corpuri cosmice, iar impreuna nu le vom mai vedea prea curand, din pacate, cel putin pana in a doua jumatate a anului.

LUNA va fi vizibila incepand de la rasaritul soarelui cu celelalte doua planete in preajma, insa e nevoie si de conditii atmosferice foarte bune pentru a putea urmari in cele mai bune conditii cele trei corpuri cosmice. Planeta Mercur este extrem de rar vizibila intr-un asemenea format, iar asta pentru ca este atat de aproape de soare incat fara un telescop specila nu poate fi observata usor, iar a o vedea langa LUNA si Venus este chiar mai dificil.

LUNA va continua sa lumineze pe cer si in urmatoarele zile, in ciuda faptului ca urmeaza sa se schimbe lucrurile in ceea ce priveste vizibilitatea planetelor Venus si Mercur.