WhatsApp: ALERTA Emisa Azi pentru SUTE de MILIOANE de Oameni

WhatsApp este in centrul unei alerte extrem de serioase care vizeaza sute de milioane de oameni de pe intreaga planeta, iata ce problema grava exista.

WhatsApp troian

WhatsApp este in centrul unei alerte extrem de importante care a fost emisa astazi pentru sute de milioane de persoane din intreaga lume, si vorbim despre o situatie care ar trebui sa intereseze pe toata lumea. Vorbim despre o alerta extrem de serioasa vis-a-vis de un nou tip de malware care ataca WhatsApp, Facebook Messenger, sau alte platforme de mesagerie, si este extrem de periculos, unul dintre cele mai periculoase aparute pana acum.

WhatsApp este vizata de un troian periculos care are denumirea WolfRAT, aceasta fiind o versiune modificata a celui DenDroid, lansat undeva prin 2015, deci au avut de unde sa invete hackerii. WolfRAT este acuns de catre hackeri in actualizari false ale unor aplicatii, sau servicii, prin diverse website-uri, Flash si Google Play Store fiind printre aplicatiile vizate, iar dupa ce telefonul este infectat, din WhatsApp sunt extrase foarte multe date, si nu doar atat.

WhatsApp: ALERTA Emisa Azi pentru SUTE de MILIOANE de Oameni

WhatsApp este spionata in mod constant de acest troian, prima masura fiind activarea unei functii de inregistrare a tot ceea ce se intampla pe ecran, la intervale de 50 de secunde, in bucla. Separat, se monitorizeaza trimiterile si primirile de mesaje, poze, clipuri video prin WhatsApp, separat de asta fiind monitorizata primirea de SMS-uri, inregistrarea audio, toate aceste fisiere fiind transferate automat catre serverele hackerilor fara ca victima sa stie ceva.

WhatsApp este una dintre aplicatiile pentru care se activeaza si inregistrarea ecranului la fiecare 50 de secunde, ceva ce este foarte complex pentru un troian pentru telefoane mobile. Serverele de la care vin comenzile pentru WolfRAT, sau spre care ajung datele, sunt din Thailanda, deci departe de vreo jurisdictie serioasa, iar asa WhatsApp si multe alte aplicatii sunt vizate de un troian care este prea departe pentru a putea fi oprit in timp util de catre cineva.

WhatsApp este vizata pentru ca este o aplicatie de mesagerie foarte mare, insa important pentru toata lumea este sa fie foarte atenta si sa nu instaleze aplicatii necunoscute din website-uri necunoscute.