Noi Functii WhatsApp LANSATE dupa ANI de Zile de Asteptare

WhatsApp are noi functii pe care le asteptam de foarte multi ani de zile pentru iPhone si Android, iata ce ne este oferit intr-un final de la americani.

criptarea WhatsApp

WhatsApp are doua noi functii importante lansate astazi pentru aplicatia care poate fi folosita in telefoanele din intreaga lume, si ele vin dupa foarte multi ani de asteptare. Ambele functii sunt disponibile in momentul de fata in plin proces de testare beta, atat pentru Android, cat si pentru iPhone, deci nu sunt inca lansate in mod public, dar vor veni in curand pentru toata lumea, si asta e o veste extrem de buna, pentru ca le asteptam de foarte multa vreme.

WhatsApp are in primul rand implementata o functie pentru iPhone care ne ofera in sfarsit posibilitatea de a cripta backup-urile din iCloud pentru ca toate pozele, mesajele, si clipurile video sa nu poata fi decriptate. Functia este una foarte importanta pentru ca daca Apple ar trebui sa predea catre autoritati date dintr-un backup iCloud, continutul salvat de catre aplicatia WhatsApp nu va putea fi accesat de catre persoanele care incearca sa extraga informatiile.

Noi Functii WhatsApp LANSATE dupa ANI de Zile de Asteptare

WhatsApp va putea deci sa ne ofere pentru iCloud ceea ce ofera si pentru backup-urile disponibile in Google Drive, adica o teoretica criptare totala a informatiilor care sunt salvate in backup-uri. Separat de asta, aplicatia WhatsApp are implementata si optiunea de a crea un cod QR pentru ca o alta persoana sa ne poata adauga in mod rapid ca si contact, fara a mai trece prin procesul de adaugare a numarului de telefon ca si contact in agenda sa.

criptarea WhatsApp cod qr

WhatsApp trebuia sa aiba de foarte multa vreme o functie de acest gen, sa cum au multe alte aplicatii de mesagerie implementate pentru utilizatorii lor din intreaga lume, insa ea a venit cu greu. Functia simplifica atat de mult procesul de a adauga o persoana ca si contact in aplicatia WhatsApp incat probabil ca foarte multa lume o va folosi, ea fiind disponibila in meniu pentru setari, usor de accesat, astfel incat noii prieteni sa ne poata adauga foarte usor.

WhatsApp testeaza aceste functii, cel mai probabil timp de cateva saptamani, si le va lansa in mod public atunci cand vor fi pregatite, iar asta s-ar putea intampla abia prin vara.