Soarele: Fenomen ULUITOR ce va ne va Afecta Timp de Decenii

Soarele va trece printr-un fenomen uluitor care se intampla o data la cateva sute de ani, dar care ne va afecta timp de cateva decenii, conform cercetatorilor.

Soarele activitate

Soarele ar urma sa treaca in urmatoarele decenii printr-un fenomen foarte important, care a fost prezis de catre cercetatorii care urmaresc cu foarte mare atentie ceea ce se intampla in univers. Vorbim despre o faza prin care trece sorele, si care ar urma sa aduca o reducere a activitatii stelei din mijlocul sistemului solar, intregul fenomen urmand a dura cateva decenii, conform cercetatorilor care au prezis ceea ce urmeaza sa se intample curand.

Soarele va trece printr-o faza de activitate ceva mai mica, in care nu vor exista la fel de ulte pete solare, si in care nu va elibera la fel de multa energie in universul care ne inconjoara. Soarele trece prin faze de acest gen in mod regulat, dar aici vorbim despre sute de ani, in unele avand o activitate foarte intensa, in timp ce in altele are o activitate substantial redusa, conform cercetatorilor.

Soarele: Fenomen ULUITOR ce va ne va Afecta Timp de Decenii

Soarele a mai trecut printr-o faza similara, conform NASA, undeva in cursul anilor 1650 – 1715, deci 65 de ani in care nu a luminat Pamantul cu aceeasi putere, si nu a produs aceeasi energie. In acea perioada au scazut temperaturile globale, insa ceva similar nu se va intampla si de aceasta data, iar asta pentru ca stratul de ozon al Pamantului a fost distrus de poluare, astfel ca desi soarele nu va fi la fel de puternic, asta nu ne va afecta serios.

“Dar de fiecare dată, Soarele devine mai liniștit, experimentând mult mai puține pete solare și dând mai puțină energie. Aceasta se numește „Grand Solar Minimum”, iar ultima dată s-a întâmplat acest lucru, a coincis cu o perioadă numită „Little Ice Age” (o perioadă de activitate solară extrem de scăzută, de la aproximativ 1650 la 1715, în emisfera nordică, când combinația de răcire din aerosoli vulcanici și activitatea solară scăzută a produs temperaturi de suprafață mai scăzute).”

Soarele si-ar fi redus perioada de activitate chiar din cursul anului trecut, ceea ce unii cercetatori se asteptau sa vada ca un preambul pentru aceasta noua faza in care nu va mai fi la fel de activ. Problema este ca in ciuda acestei reduceri in activitate pe care o va avea soarele, temperaturile globale ar urma sa creasca in continuare din cauza poluarii, astfel ca e improbabil sa resimtim in urmatoarele decenii vreun efect al acestei reduceri substantiale in activitate.

Soarele va ramane in continuare vizibil pe cer, iar din cauza poluarii va fi in continuare la fel de “fierbinte” precum a fost dintotdeauna, deci n-ar trebui sa ne temem de ceva, conform celor de la NASA.