Jandarmeria Romana: explicatii privind restrictiile din starea de alerta

Jandarmeria Romana deplasare persoane 65 ani

Jandarmeria Romana vine astazi cu o noua informare importanta pentru romani, in special cei cu varste de peste 65 de ani, si explica faptul ca pentru acestea nu mai exista restrictii cu privire la intervalele orare in care se pot deplasa pentru a face orice au nevoie.

Jandarmeria Romana prezinta povestea unui bucurestean care a fost reintalnit de catre jandarmi dupa ce a fost verificat si in starea de urgenta, acesta intreband daca mai are restrictii de deplasare, avand peste 65 de ani, dar ele au disparut.

“Îl mai țineți minte pe domnul Traian? L-am întâlnit în urmă cu două luni, în zona Pieței Obor, în timp ce se pregătea să-și facă cumpărăturile. Domnul Traian avea asupra sa declarație pe propria răspundere și respecta intervalul orar, așa cum prevedea Starea de Urgență pentru persoanele peste 65 de ani.

Astăzi am avut plăcuta surpriză, să-l reîntâlnim pe domnul Traian. După ce ne-am salutat, acesta ne-a întrebat:
Persoanele peste 65 de ani au vreo restricție de a ieși din casă sau vreun interval orar pe care trebuie să îl respecte?

Domnule Traian:
Hotărârea CNSSU nr. 24 cu privire la declararea stării de alertă nu restricționează deplasarea persoanelor de peste 65 de ani. Acestea pot părăsi domiciliul în orice interval orar doresc. Rămâne însă valabilă recomandarea de a limita pe cât posibil deplasările și de a evita locurile aglomerate, mai ales pentru persoanele din categoriile vulnerabile, pentru a reduce riscul infectării cu noul Coronavirus.”

Îl mai țineți minte pe domnul Traian? L-am întâlnit în urmă cu două luni, în zona Pieței Obor, în timp ce se pregătea…

Publicată de Jandarmeria Română pe Joi, 21 mai 2020