Decizia foarte IMPORTANTA a Samsung pentru Apple si Huawei

Samsung a anuntat o decizie extrem de importanta cu care vrea sa recastige Apple si Huawei, iata in ce investeste 8 miliarde de dolari in urmatoarele luni.

Decizia foarte IMPORTANTA Samsung pentru Apple Huawei

Samsung a luat o decizie foarte importanta care are legatura cu Apple si Huawei, una care in final ar putea fi si o lovitura destul de dura pentru Donald Trump si ambitiile sale privind chinezii. Mai exact, cei de la Samsung au luat decizia de a investi nu mai putin de 8 miliarde de dolari intr-o noua fabrica in care vor produce procesoare, si alte tipuri de chip-uri pentru diverse companii.

Samsung vrea sa recastige comenzi de la Apple, care acum merg la TSMC, dar vrea sa si ajute Huawei sa-si faca procesoarele, asta desigur daca nu va incalca noua legislatie americana. Samsung este unul dintre cei mai mari producatori de semiconductori din lume, chiar daca tehnologiile sale de productie sunt inferioare celor folosite de catre compania TSMC pentru clientii sai, diferentele fiind mari, si in ceea ce priveste procesoarele fabricate de e.

Decizia foarte IMPORTANTA a Samsung pentru Apple si Huawei

Samsung isi va construi fabrica in orasul Pyeongtaek din Coreea de Sud, si desigur ca o va dota cu aparatura de ultima generatie pentru a putea produce doar cele mai bune componente posibile. Samsung vrea sa produca acolo procesoare inclusiv folosind procesul de fabricatie de 5nm, exact precum cei de la TSMC, insa ca si in cazul procesului de fabricatie de 7nm, e improbabil ca el sa fie la fel de bun din punct de vedere tehnologic, ceea ce nu e prea bine.

“Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a anunțat astăzi planurile de a-și spori capacitatea de turnătorie la noua linie de producție a companiei din Pyeongtaek, Coreea, pentru a răspunde cererii globale din ce în ce mai mari de soluții ultraviolete extreme (EUV). Această nouă instalație de producție va extinde capabilitățile de fabricație ale Samsung pentru procesul sub-5nm și ne va permite să răspundem rapid la cererea din ce în ce mai mare de soluții bazate pe EUV.”

Samsung facea aproape 10 miliarde de dolari anual de la Apple in trecut, cand americanii isi fabricau procesoarele in fabricile coreenilor, insa TSMC a reusit sa “fure” acele vanzari cu tehnologiile sale superioare. Samsung vrea sa schimbe situatia in momentul de fata, si investitia de 8 miliarde de dolari este una dintre cele mai mari pe care a facut-o pana in momentul de fata intr-o initiativa de acest gen, banii putand fi recuperati foarte usor daca va recastiga comenzile pierdute.

Samsung a anuntat totul in mod oficial in cursul zilelor trecute, iar acum ramane sa vedem daca isi va putea duce la bun sfarsit programul de productie, si ce efect va avea deschiderea fabricii.