Netflix: Masura RADICALA Anuntata ce-i Vizeaza pe Abonati

Netflix a anuntat astazi o masura radicala care-i vizeaza pe abonatii din intreaga lume, iata ce va incepe sa faca de astazi compania de streaming.

Netflix dezactivare

Netflix a anuntat in cursul noptii trecute o noua masura radicala pe care vrea sa o aplice pentru platforma sa incepand chiar de acum, si vorbim despre ceva ce vine ca o surpriza complet neasteptata astazi. Netflix a anuntat ca intentioneaza sa dezactiveze in mod automat conturile abonatilor care nu s-au mai uitat de ceva vreme la filmele, serialele, documentarele din platforma, chiar daca acestea sunt active si platesc lunar un abonament pentru servicii.

Netflix ii vizeaza pe cei care nu s-au mai uitat de cel putin un an la vreun filme, sau serial in platforma sa, dar platesc in continuare bani pentru abonament, si practic isi va “curata” baza de abonati. Vorbim despre o masura care mai mult ca sigur nu e luata decat dupa o analiza atenta a bazei de abonati, si a impactului pe care o dezabonare in masa a abonatilor ar urma s ail aiba asupra numarului de persoae care platesc pentru abonamente acum.

Netflix: Masura RADICALA Anuntata ce-i Vizeaza pe Abonati

Netflix va incepe sa le trimita email-uri, sau notificari push pe telefoane, celor care au abonamente si nu s-au mai uitat de cel putin un an la filme si seriale, asteptand ca acestia sa confirme ca mai vor sa tina abonamentele active. In cazul in care dupa o anumita perioada de timp abonatii nu raspund la aceste mesaje, cei de la Netflix vor considera ca ei nu mai doresc sa plateasca, si vor anula in mod automat respectivele abonamente, ceea ce ii scuteste de plata.

“Așa că cerem tuturor celor care nu au urmărit nimic pe Netflix de un an de când s-au alăturat pentru a confirma că vor să își păstreze calitatea de membru. Membrii vor începe să vadă aceste e-mailuri sau în notificările aplicației în această săptămână. Dacă nu confirmă că doresc să păstreze abonarea, le vom anula automat abonarea. Dacă cineva se răzgândește mai târziu, este foarte ușor să reporniți Netflix.”

Netflix spune ca aceste conturi care ar putea disparea din baza sa de abonati reprezinta cam 0.5% din numarul total de conturi active in platforma, adica undeva pe la cateva sute de mii de platitori. Asta desigur ca va reduce cu multe zeci de milioane de dolari pe an baza de abonati a Netflix, insa compania spune ca a luat deja in calcul aceasta schimbare, si ca vrea sa ii scuteaza pe oameni de a plati ceva de care nu au nevoie in realitate.

Netflix va incepe sa aplice aceasta modificare din perioada imediat urmatoare, si va avea impact in intreaga lume, deci inclusiv in Romania, ca sa stiti de ce v-a disparut automat contul daca nu-l mai folositi.