Raed Arafat: noi explicatii privind masurarea temperaturii in magazine

Raed Arafat masurare temperatura magazine

Raed Arafat a publicat un nou mesaj cu privire la masurarea temperaturii inainte de a intra in magazine, iar asta dupa ce in cursul zilei de ieri a aparut un film menit sa genereze noi tensiuni cu privire la aceasta la aceasta masura foarte importanta in lupta impotriva Coronavirus.

Raed Arafat explica mai jos exact ce insemna masurarea temperaturii, si ca nimanui nu i se implanteaza in mod magic chip-uri in creier, nu i se citeste cuiva creierul, sau alte tampenii care mai circula pe internet in aceasta perioada pentru oamenii fara pea multe cunostinte.

„Masurarea temperaturii la intrarea in spatiile publice inchise, magazine si in cladirile institutiilor publice sau ale operatorilor economici, o noua tema falsa de dezbinarea si de minimalizare a efectelor si riscului virusului SARS-COV 2.

Masurarea temperaturii la distanta se practica in aeroporturi prin sisteme de scanare in masa, prin care se identifica persoanele cu febra dupa poza acestora. Mai multe tari, inclusiv Romania, au astfel de sisteme la sosire so in unele situatii chiar si la imbarcare ele fiind activate cand exista un risc asupra sanatatii publice.

Masurarea individuala a temepraturii se face la intrarea in spatiile cu risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 de catre persoanele simptomatice sau asimptomatice catre persoanele sanatoase. Aceasta se realizeaza de la o distanta de cativa centimetri, folosind termometre digitale. Astfel se poate identifica om persoana simptomatica iar pentru a se proteja fata de persoanele asimptomatice, portul mastii este obligatorie.

Termometrul digital nu inregistreaza date personale, nu implanteaza cipuri, nu face poze si nu ia CNP-ul, numele si adresa perosanei. Acesta afiseaza doar temeperatura si poate fi utilizat de personal nemedical instruit in utilizarea unui astfel de dispozitiv.

Intr-o societate unde exista un risc de transmitere al unei boli si unde exista persoane vulnerabile care pot chiar muri daca se infecteaza cu virusul care cauzeaza boala respectiva, masurile de prevenire si combatere trebuie respectate de toti membri societatii pe durata existentei riscului respectiv.
Astfel de masuri nu sunt pe viata. Ele sunt necesare la acest moment acestea fiind inclusiv masuri descurajatoare pentru cei care sunt dispusi sa intre in spatiile inchise fiind simptomatici pentru a-si rezolva problemele personale riscand viata altora.

In concluzie, daca nu vrei sa ti se masoare temperatura este dreptul tau, dar nu mai intri in spatiul respectiv pentru ca este dreptul comunitatii si a angajatilor care lucreaza in spatiul respectiv sa se protejeze.”

Masurarea temperaturii la intrarea in spatiile publice inchise, magazine si in cladirile institutiilor publice sau ale…

Publicată de Raed Arafat pe Joi, 21 mai 2020