Calea Lactee: Imaginea INCREDIBILA ce Arata Centrul Galaxiei

Calea Lactee are parte de o imagine incredibila care ne arata centrul galaxiei noastre, si un nou fenomen care a fost descoperit de catre cercetatori.

Calea Lactee milimetric

Calea Lactee are astazi publicata o imagine incredibila care ne prezinta centrul galaxiei din care facem parte, cu o gaura neagra exact in mijlocul regiunii, ea uimind foarte multa lume. Cercetatorii care montorizeaza Calea Lactee folosind telescopul ALMA au reusit sa descopere o serie de o serie de semnale radio venind chiar din zona de gaze si materiale care inconjoara gaura neagra din centrul galaxiei, iar imaginea de mai jos reprezinta destul de bine ceea ce se intampla acolo.

Calea Lactee ar avea in respectiva regiune din apropierea sa o serie de elemente care emit semnale radio, acestea avand in jurul gaurii negre o orbita care este mai mica decat cea a planetei Mercur. Cercetatorii au reusit sa inregistreze aceste semnale radio timp de 70 de minute in fiecare dintre cele 10 zile de monitorizare pe care au facut-o pentru zona centrala a galaxiei Calea Lactee, detectand apoi si emite de durate mai mici, la diverse perioade de timp.

Calea Lactee: Imaginea INCREDIBILA ce Arata Centrul Galaxiei

Calea Lactee milimetric
Zona din gaura neagra a Caii Lactee in care se genereaza semnalele radio, conform Keio University.

Calea Lactee are o gaura neagra care nu emite semnale radio, dar discul plin de gaze din jurul sau genereaza asemenea semnale radio, asa cum se intampla cel mai probabil si cu altele. Diferenta intre perioadele de timp in care aceste semnale radio erau emise de din zona discului de acretie al gaurii negre vin de la distantele dintre zonele acestuia, deci nu vorbim despre ceva influentat de Calea Lactee, ci despre felul in care s-a format gaura neagra.

“Se știe că Sgr A * clipește uneori în lungimea de undă milimetrică. De data aceasta, folosind ALMA, am obținut date de înaltă calitate a variației intensității undelor radio a Sgr A * timp de 10 zile, 70 minute pe zi. Apoi am găsit două tendințe: variații cvasi-periodice, cu o scară de timp tipic de 30 de minute și variații lente-o oră.”

Calea Lactee are o gaura neagra foarte activa, iar cercetatorii cred ca semnalele radio ar putea avea la baza si aceasta activitate intensa pe care o are ea in momentul de fata. Diverse “puncte fierbinti” se formeaza in discul de acretie al gaurii negre, iar cercetatorii cred ca de acolo provin si semnalele radio care calatoresc prin Calea Lactee, iar durata lor difera in functie de zona discului de acretie in care acele puncte apar de-a lungul timpului.

Calea Lactee este in mod obisnuit monitorizata pentru semnale radio de catre cercetatori, si ei detecteaza foarte multe zilnic, insa nu toate dintre ele isi gasesc vreo explicatie.