Android: Google SURPRINDE cu Vestea Grozava pentru Telefoane

Android are parte de o veste surprinzator de buna din partea Google, iata ce va oferi compania pentru toate telefoanele care folosesc sistemul de operare.

Android securizare

Android are parte de o veste extrem de buna pentru telefoanele din intreaga lume astazi, iar asta pentru ca Google pregateste o surpriza extrem de buna pentru toti utilizatorii de telefoane. Mai exact, pentru Android este pregatita implementarea securizarii mesajelor care vin prin Google Messages atunci cand este folosita tehnologia de comunicatii RCS, ceva ce vine ca o foarte mare imbunatatire pentru aplicatia de mesagerie care concureaza cu WhatsApp.

Android are aceasta schimbare descoperita in cea mai recenta versiune beta a aplicatiei Google Messages pentru telefoane, cei de la Google testand deja implementarea facuta spre beneficiul tuturor utilizatorilor. Mai toate aplicatiile de mesagerie cripteaza mesajele care sunt trimise intre utilizatori, deci e perfect normal sa vedem asemenea sisteme folosite pentru comunicatii, iar Google Messages pentru Android urmeaza sa aduca foarte curand acelasi lucru.

Android: Google SURPRINDE cu Vestea Grozava pentru Telefoane

Android este un sistem de operare cu foarte multe sisteme de siguranta implementate, iar ceea ce vedem in Google Messages vine totusi cu unele conditii pentru utilizare. Se pare ca ar putea fi necesar ca ambii utilizatori sa foloseasca Google Messages pentru ca mesajele sa fie trimise in format criptat de catre aplicatie, insa in Android vor aparea mesaje care ar trebui sa le spuna oamenilor ce pot, sau nu pot, face in cadrul aplicatiei pentru a fi securizati.

Android ar urma sa oblige deasemenea oamenii sa aiba conexiuni de internet rapide pentru a putea trimite mesajele intr-un format securizat de internet, in caz contrar oferindu-se optiunea de trimitere prin SMS, sau MMS. Aici ar putea fi o problema destul de mare, in special in tarile aflate in curs de dezvoltare, insa Android ar putea avea gasita si o solutie pentru aceasta situatie inainte ca functionalitatea sa fie lansata in mod oficial pentru toata lumea.

Android nu are aplicatia Google Messages implementata in mod standard pentru utilizatorii de telefoane mobile, dar ea poate fi instalata de catre oricine prin intermediul Google Play Store chiar acum.