Huawei pune foarte Mare PRESIUNE pe Samsung, Iata Motivul

Huawei pune foarte mare presiune pe Samsung in aceasta perioada, iata care este motivul din cauza caruia actioneaza in acest mod compania chinezeasca.

Huawei parteneriate

Huawei pune in momentul de fata presiune foarte mare pe compania Samsung dintr-un motiv care desigur ca nu vine ca o surpriza pentru cineva, dar vorbim totusi despre o situatie speciala. Cei de la Huawei pun presiune mare pe Samsung si SK Hynix pentru a continua sa furnizeze diverse componente care ii sunt necesare companiei pentru a continua sa-si produca telefoanele, tabletele, calculatoarele, si celelalte dispozitive electronice.

Huawei ar fi chemat la intalniri in Coreea de Sud reprezentantii celor doua companii partenere pentru a se asigura ca ele vor continua sa-i furnizeze componente in ciuda noilor sanctiuni din SUA. Nu se stie la ce fel de concluzie s-a ajuns, insa e destul de clar faptul ca Huawei vrea sa se asigure ca are cu ce sa isi produca dispozitivele electronice si dupa septembrie, cand urmeaza sa integre in vigoare noile sanctiuni foarte dure care au fost impuse de catre SUA.

Huawei pune foarte Mare PRESIUNE pe Samsung, Iata Motivul

Huawei si-ar pregati in aceste momente un stoc de componente care sa ii ajunga aproximativ un an de zile, insa are nevoie de cooperarea Samsung si SK Hynix pentru a produce si module de memorie RAM care sa fe performante. Huawei nu prea poate reusi sa-si faca telefoanele fara ajutorul celor doua companii din Coreea de Sud, si ramane de vazut in ce masura va reusi sa le convinga, ambele refuzand sa confirme, sau sa infirme, ceea ce le este cerut.

Huawei cauta solutii pentru a nu fi afectata substantial de efectele noilor sanctiuni impuse de catre SUA, iar cum Samsung si SK Hynix incaseaza cam 8.1 miliarde de dolari anual de la chinezi, au tot interesul sa ajute. Nu se stie daca in fabricile Samsung si SK Hynix sunt produse semiconductori folosind tehnologii, sau aparatura, produse in SUA, insa daca asa va sta situatia, atunci cei de la Huawei nu vor avea cum sa profite de legatura strans cu aceste doua companii.

Huawei are, desigur, alternative si in China pentru a inlocui Samsung si SK Hynix, insa acele companii nu au tehnologii la fel de performante pentru fabricarea semiconductorilor.