Politia Romana: ATENTIE la pietonii foarte vulnerabili in trafic

Politia Romana pietoni vulnerabili

Politia Romana continua cu atentionarile in aceasta perioada anterioara terminarii starii de urgenta, una in care foarte multi soferi revin pe drumurile publice, si foarte multi pietoni sunt din nou prezenti printre masini, ceea ce ii pune in pericol in fata participantilor la trafic.

Politia Romana ne atentioneaza in legatura cu faptul ca trebuie sa fim extrem de atenti la pietonii care circula in aceasta perioada pe drumurile publice, iar asta pentru ca ei sunt cei mai vulnerabiliti in fata accidentelor rutiere, lucru pe care unii il stiati deja.

“Pietonii sunt mult mai vulnerabili în faţa accidentelor decât ceilalţi participanţi la trafic.

În acest caz, recomandăm pietonilor să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor „Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora.

De asemenea, recomandăm pietonilor să evite să pună conducătorii de autovehicule în situația de a frâna brusc pentru a le acorda prioritate.

Totodată, vă rugăm să acordați prioritate de trecere autospecialelor de poliție, de la pompieri sau de la ambulanță, care au în funcțiune semnalele luminoase și acustice, chiar dacă vă aflați pe trecerea pentru pietoni.”

Pietonii sunt mult mai vulnerabili în faţa accidentelor decât ceilalţi participanţi la trafic.În acest caz, recomandăm…

Publicată de Politia Romana pe Duminică, 24 mai 2020