Ministerul Sanatatii: Atentionare privind triajul pentru Coronavirus

0

Ministerul Sanatatii triajul Coronavirus

Ministerul Sanatatii se vede astazi obligat sa le readuca in atentie oamenilor faptul ca in starea de alerta exista niste reguli de respectat, cum ar fi masurarea temperaturii cand se intra intr-un spatiu inchis, purtatul mastii pe nas, si pe gura, si nu doar atat.

Ministerul Sanatatii face asta dupa ce in ultimele zile ni s-a aratat ca unele magazine nu respecta asa cum ar trebui aceste reguli, iar triajul nu pare sa existe, minsitrul Sanatatii promitand ca va face controale, dar deocamdata nu e cunoscut niciun rezultat.

“Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.

Menționăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu.”