Android: ALERTA Emisa pentru SUTE de MILIOANE de Telefoane

Android este in centrul unei alerte emisa pentru sute de milioane de telefoane si tablete din intreaga lume, iata ce trebuie sa stii chiar acum.

Android clonare

Android are o alerta extrem de importanta emisa pentru utilizatorii din intreaga lume, iar asta in conditiile in care exista o problema extrem de serioasa de care toata lumea trebuie sa stie. Strandhogg 2.0 este denumirea unui nou tip de malware pentru care a fost emisa alerta in momentul de fata, iar sute de milioane de utilizatori cu telfeoane Android sunt afectati de aceasta problemea care poate fi exploatata in oricare dintre versiunie lansate pana la cea 9.0, inclusiv.

Android poate fi afectat de catre acest malware intr-un mod foarte periculos, iar asta pentru ca el imita interfata unor aplicatii legitime din telefoanele utilizatorilor pentru a le fura datele. Cei care au descoperit malware-ul au ajuns la concluzia ca este foarte greu de descoperit acest malware in Android chiar si cu un antivirus, astfel ca metoda de exploatare este una care pentru hackeri este foarte productiva, iar victimele nu-si dau vreodata seama ce se intampla.

Android: ALERTA Emisa pentru SUTE de MILIOANE de Telefoane

Android clonare interfata

Android este afectat doar in verisunile 9.0, sau cele anterioare, iar Google a lansat deja un patch pentru a rezolva problema, ba mai mult, spune ca nu a descoperit pana acum vreo dovada ca malware-ul a fost folosit in vreun atac. Asta este o veste buna, insa problema cea mai mare este ca acel patch trebuie instalat pe sutele de milioane de telefoane, tablete, etc, care inca mai folosesc versiunea 9.0, sau anterioara, a sistemului de operare al companiei.

Android este de obicei foarte sigur, astfel ca atunci cand apar probleme de acest gen ele sunt destul de rapid rezolvate, iar Google s-a miscat foarte rapid in aceasta situatie. Problema este ca si producatorii de telefoane si tablete trebuie sa fie rapizi si sa lanseze actualizarea pe care Google o ofera pentru Android, altfel hackerii vor putea folosi aceasta vulnerabilitate pentru a fura datele oamenilor fara ca acestia sa stie ce se intampla cu adevarat in dispozitive.

Android nu are foarte des descoperite probleme de acest gen, in special privind malware care cloneaza interfata aplicatiilor, dar si cand ele sunt descoperite, se rezolva rapid.