Telefoanele Huawei: Anuntul care a SURPRINS pe TOATA Lumea

Telefoanele Huawei sunt in centrul unui anunt care a surprins pe toata lumea, iata ce se crede ca ar urma sa se intample pentru aceste dispozitive.

Telefoanele Huawei licente

Telefoanele Huawei sunt in centrul unui anunt total surprinzator care a venit astazi, si toata lumea a ramas uimita de ceea ce a fost dezvaluit, iar asta pentru ca informatia in sine pare greu de crezut. Mai exact, unii analisti americani sunt de parere ca telefoanele Huawei vor avea chip-uri Qualcomm in locul celor dezvoltate chiar de catre chinezi, si fabricate de catre TSMC, iar asta pentru ca compania americana are procese de fabricatie avansate.

Telefoanele Huawei nu au chip-urile Kirin fabricate de catre Huawei pentru ca aceasta companie nu are fabrici proprii prin care sa produca asemenea componente, ci se foloseste de cele ale TSMC. Noile sanctiuni pe care SUA le impune impotriva Huawei impiedica fabricarea de chip-uri cu procesoare in fabricile celor de la TSMC, astfel ca acum analistii americani spun ca pentru viitoarele modele importante dintre telefoanele Huawei vor fi folosite chip-uri Qualcomm.

Telefoanele Huawei: Anuntul care a SURPRINS pe TOATA Lumea

Telefoanele Huawei vor putea folosi chip-uri Qualcomm doar daca aceasta companie cere si primeste de la guvernul SUA o licenta pentru a face comert cu chinezii, ceea ce e din nou un foarte mare semn de intrebare. Nimeni nu stie daca o asemenea licenta ar putea fi acordata, iar foarte multi sunt de parere ca acest lucru nu se va intampla, dar unii analisti spun ca telefoanele Huawei ar urma sa beneficieze de pe urma tehnologiilor de la Qualcomm.

Telefoanele Huawei premium cu procesoare de la Qualcomm pareau de neinchipuit acum mai bine de un an de zile, insa sanctiunile lui Trump au schimbat complet felul in care este privit totul la nivel global. Sansele ca viitoarele modele premium de telefoane Huawei sa aiba chip-uri Qualcomm sunt la fel de mari ca sansele companiei Google de a primi licenta de comert cu Huawei, deci e mai posibil sa vedem chip-uri MediaTek in telefoanele Huawei.

Telefoanele Huawei din toamna 2020 si primavara 2021 vor avea procesoare facute de catre chinezi pana in septembrie, cand intra in efect sanctiunile din SUA, dar dupa aceea totul se blocheaza.