Planeta Jupiter: Fenomen SPECIAL pe care il vei Vedea pe Cer

Planeta Jupiter urmeaza sa treaca printr-un fenomen special care va fi vizibil pentru foarte multa lume incepand de zilele viitoare, iata ce se intampla.

planeta jupiter observari

Planeta Jupiter, cea mai mare din sistemul nostru solar, urmeaza sa fie parte a unui fenomen impresionant care va avea loc in urmatoarele saptamani, si care va fi vizibil fara probleme inclusiv de pe Pamant. Mai exact, planeta Jupiter urmeaza sa fie vizibila in cursul urmatoarei luni pe cer impreuna cu Saturn, dar si cu Luna, care isi va face in mod regulat aparitia fie intre, fie pe langa cle doua planete foarte mari, care vor putea fi vazute chiar si cu ochiul liber.

Planeta Jupiter este in cele mai multe cazuri usor de vazut pe cerul instelat multumita marimii sale, chiar daca se afla la o distanta foarte mare in raport cu Pamantul. Planeta Jupiter a fost vizibila si in mai aproape de Saturn, sau chiar de Venus si Luna, doar ca in iunie ea va fi mult mai luminata, si mai usor de observat de catre oricine se uita cu foarte mare atentie spre cer pentru a vedea ce se ascunde prin univers, si desigur ca intotdeauna este cate ceva important de urmarit.

Planeta Jupiter: Fenomen SPECIAL pe care il vei Vedea pe Cer

Planeta Jupiter va fi “vizitata” de catre luna in zilele de 7 si 8 iunie, atunci satelitul natural al Pamantului urmand a fi foarte usor vizibil inclusiv langa Saturn, intr-un spectacol care va merita vazut. Interesant este ca nu va fi nevoie de un telescop pentru a vedea intalnirea dintre planeta Jupiter, Saturn si Luna, iar asta pentru ca toate vor deveni foarte usor vizibile pentru oricine pe cer, iar asta multumita faptului ca vor fi mult mai bine iluminate decat in mod normal.

Planeta Jupiter va fi in iunie foarte usor de observat pe cer multumita pozitiei pe care o va avea in sistemul solar in orbita pe care o face in mod obisnuit in jurul soarelui, dar si multumita modului in care se misca Pamantul. Asta inseamna ca in luna iulie lucrurile vor fi cu mult diferite, iar planeta Jupiter nu va fi la fel de usor de observat de catre astronomii amatori, astfel ca va trebui sa va uitati cu foarte mare atentie la ceea ce va fi vizibil in cursul urmatoarelor saptamani.

Planeta Jupiter nu va mai fi la fel de usor de observat cu ochiul liber pe cer dincolo de luna iunie, astfel ca daca sunteti interesati sa o vedeti, ar trebui sa va grabiti si sa o faceti acum.