Calea Lactee: UIMIRE Mare cu Descoperirea Crezuta IMPOSIBILA

Calea Lactee ii uimeste pe cercetatorii din intreaga lume in urma unei descoperiri foarte importante care era crezuta complet imposibila pana acum.

Calea Lactee magnetice

Calea Lactee este galaxia din care face parte sistemul solar, si desi nu este una dintre cele mai mari din univers, dimensiunile sale sunt atat de vaste, incat e imposibil de creut ca le vom putea explora curand. Totusi, astazi vorbim despre faptul ca galaxia Calea Lactee a avut dimensiunea sa totala redusa substatial de catre campurile magnetice care au existat la formarea universului, ele afectand intr-o foarte mare masura felul in care arata galaxia.

Calea Lactee ar fi avut dimensiunea totala redusa cu aproximativ 30% de catre presiunea pe care aceste campuri magnetice au aplicat-o asupra sa, iar acesta este un procent foarte mare, in final. Aceasta presiune pusa pe Calea Lactee de catre campurile magnetice a afectat inclusiv modul in care s-a format gaura neagra din centrul galaxiei noastre, ea avand o evolutie rapida, iar cercetatorii cred ca altele formate la fel, au avut la baza presiuni similare.

Calea Lactee: UIMIRE Mare cu Descoperirea Crezuta IMPOSIBILA

Calea Lactee a avut aceasta descoperire facuta in baza simularilor pe calculator pentru  modul in care a crescut galaxia de-a lungul timpului, iar cercetatorii sunt destul de siguri pe analiza facuta. Conform lor, in momentul in care au eliminat influenta campurilor magnetice asupra galaxiei Calea Lactee, volumul acesteia a crescut cu 45%, deci impactul avut de campurile magnetice a fost unul extrem de mare asupra galaxiei noastre, dar mai mult ca sigur nu doar asupra ei.

Calea Lactee are si o gaura neagra uriasa in centrul sau, iar dupa cum v-am spus mai sus, cercetatorii cred ca influenta campurilor magnetice a adus-o la forma la care este acum.  Inclusiv alte gauri negre din univers s-ar fi format in moduri similare, conform cercetatorilor, iar galaxia Calea Lactee a avut totusi parte de un impact destul de mic asupra existentei sale, in comparatie cu ceea ce s-a intamplat in alte galaxii din vastul univers din care facem parte.

Calea Lactee inca are foarte multe mistere nedescoperite, insa pe masura ce astronomii se uita mai atent la univers, descopera tot mai multe dintre secretele pe care le ascunde.