Netflix: Decizia unei Premiere care a SURPRINS Multa Lume

Netflix a surprins foarte multa lume cu o decizie foarte importanta care a adus o premiera pentru compania americana, iata cat de mult conteaza.

Netflix egiptean

Netflix a luat o decizie care a surprins foarte multa lume, insa vorbim despre una foarte importanta menita sa ajute serios compania pe viitor, una care era totusi necesara, si era privita de multi din industrie ca iminenta. Netflix a decis sa-si cumpere un cinematograf in SUA pentru a-si putea pune in distributie filmele pe care le produce, iar asta pentru ca lanturile de cinematografe ii cer sa le acorde exclusivitati cu care compania nu e de acord.

Netflix a decis sa cumpere un cinematograf din Los Angeles care se numeste Teatrul Egiptean, iar acolo vor fi disponibile unele dintre filmele din cadrul platformei sale, inclusiv cele mai recente dintre ele. Netflix este obligata sa isi distribuie filmele in cinematografele din SUA pentru ca ele sa poata fi luate in calcul pentru premiile Oscar, iar cumpararea unui cinematograf era singura solutie pentru a-si putea indeplini aceasta obligatie si a participa la premiere.

Netflix: Decizia unei Premiere care a SURPRINS Multa Lume

Netflix nu a dezvaluit cat anume urmeaza sa cheltuiasca pentru a cumpara acest cinematograf, insa mai mult ca sigur nu e vorba despte o suma modica, dar compania are suficienti bani pentru a face orice vrea. Netflix are zeci de miliarde de dolari pregatiti pentru diverse investitii in filme si seriale, astfel ca a cheltu cateva zeci de milioane de dolari pentru un cinematograf nu e tocmai un efort financiar pentru companie, si probabil ca la un moment dat vom afla si suma tranzactiei.

“Teatrul egiptean este o parte incredibilă a istoriei hollywoodiene și a fost apreciat de comunitatea de film din Los Angeles de aproape un secol. Suntem onorați să partenerăm cu American Cinematheque pentru a păstra moștenirea istorică a teatrului și a continua să oferim experiențe de film remarcabile pentru public. Abia așteptăm extinderea programării la teatru în moduri care vor beneficia atât de iubitorii de cinema, cât și de comunitate. ”

Netflix nu vrea sa schimbe nici ceea ce se distribuie prin acest cinematograf, separat de faptul ca va proiecta inclusiv filmele proprii, adica fix scopul in baza caruia a decis sa cumpere locatia. Netflix nici nu va inchide pentru vreo perioada de timp locatia pentru a face vreo modificare acolo, asa ca totul se va desfasura asa cum se intampla in mod obisnuit si acum, ceea ce e o veste foarte buna pentru americanii care mergeau pentru a urmari filmele.

Netflix ar mai putea cumpara si alte locatii daca va considera ca merita sa aiba cinematografe proprii in care sa-si distribuie filmele, dar deocamdata nu exista planuri in acest sens.