Soarele: Anuntul UIMITOR al NASA, PREMIERA din Ultimii Ani

Soarele este vizat de un anunt uimitor pe care l-a facut NASA, iata ce premiera a fost detectata de catre agentia spatiala americana pentru omenire.

Soarele explozii

Soarele este in mijlocul unui anunt foarte important venit de la NASA, agentia spatiala americana vorbind despre ceva ce nu s-a mai intamplat de cativa ani de zile, dar a fost observat acum. Conform celor de la NASA, pe 29 iunie o serie de explozii solare au avut loc pe soarele nostru, iar una dintre ele a fost cea mai mare inregistrata din 2017 si pana in prezent, toate fiind observate de catre o nava trimisa de agentia spatiala pentru a analiza indeaproape steaua.

Soarele trece o data la 11 ani prin cicluri de activitate redusa, sau ridicata, iar cei de la NASA monitorizeaza aceste explozii pentru a vedea daca ele nu cumva indica o noua perioada de activitate intensa. Multe dintre ele sunt greu de detectat de catre cercetatori, insa multumita navei care orbiteaza soarele din sistemul solar, cei de la NASA au reusit s observe cea mai mare explozie solara din ultimii 3 ani de zile, ceva ce poate fi un inceput foarte important.

Soarele: Anuntul UIMITOR al NASA, PREMIERA din Ultimii Ani

Soarele explozii nasa
Exploziile inregistrate pe soarele nostru de catre NASA.

Soarele este monitorizat in mod constant de catre cercetatori pentru a se putea descoperi schimbarile in ceea ce priveste evolutiasa, insa e nevoie de luni de zile de observatii pentru a trage concluzii cu privire la schimbarile mari. Daca NASA va ajunge la concluzia ca este vorba despre o noua perioada de activitate ridicata pentru soarele nostru, atunci am vorbi despre o noua situatie in care am putea avea parte de furtuni solare mai intense, si nu numai.

“Pe 29 mai 2020, o familie de pete solare – pete întunecate care freacă fața Soarelui, reprezentând zone ale câmpurilor magnetice complexe – au avut parte de cea mai mare flacără solară din octombrie 2017. Deși petele solare nu sunt încă vizibile (în curând se vor roti în vedere asupra membrului stâng al Soarelui), nava spațială NASA a observat flăcările ridicate deasupra lor.”

Soarele a avut o explozie din clasa M, una de intensitate destul de mica, care nu poate afecta Pamantul, insa chiar si asa, e cea mai intensa din ultimii 2 ani si jumatate, inregistrata de NASA. Daca acesta este un inceput pentru o activitate mult mai intensa pe care o are soarele, atunci e foarte posibil ca viitoarele explozii solare sa genereze probleme si mai mari pentru noi, ceea ce nu e tocmai o veste buna, dar ele nici nu pot fi prevenite, din pacate.

Soarele urmeaza sa aiba facute cele mai apropiate observatii de catre NASA multumita unei nave care acum orbiteaza steaua, si se va apropia foarte curand la o foarte mica distanta de stea.