Huawei: PROBLEMA Uriasa cu care se Confrunta Compania Acum

Hawei se confrunta cu o problema uriasa in momentul de fata, iata ce decizii a luat compania, si cat de mult conteaza ele in raport cu ceea ce se intampla acum.

0

Huawei personalizare

Huawei a luat in ultimele luni o serie de decizii foarte importante care au drept efect o limitare a impactului pe care le au sanctiunile din SUA asupra activitatii sale la nivel global. Una dintre ele a fost cumpararea de componente in avans pentru ca ele sa fie folosite in viitoarele sale produse, cei de la Huawei cheltuind miliarde de dolari pentru a-si crea stocuri care sa-i ajunga unul, sau chiar doi, ani de zile, dar asta a adus alte probleme pentru companie.

Huawei a fost, in primul rand, obligata sa cumpere aceste componente de la distribuitori, nu de la producatori, ceea ce a adus o cheltuiala mult mai mare pentru companie decat in mod normal. In al doilea rand, unele dintre aceste componente sunt deja depasite din punct de vedere tehnologic, astfel ca folosirea lor in produse finite n-ar oferi performantele pe care le asteapta cu adevarat clientii de la dispozitivele pe care vor sa le cumpere clientii sai.

Huawei: PROBLEMA Uriasa cu care se Confrunta Compania Acum

Huawei nu poate nici sa personalizeze produsele in baza nevoilor clientilor, in special cand vine vorba despre servere, astfel ca aici vorbim iar despre o problema serioasa cu care se confrunta compania. Stocurile de componente pentru telefoane sunt bune pentru Huawei, iar asta pentru ca ii vor permite companiei sa faca telefoane ieftine si de clasa medie fara probleme pentru inca unul, sau doi ani, iar asta deoarece acolo poate trece cu vederea problemele tehnologice.

Huawei incearca din rasputeri sa gaseasca solutii pentru problemele prin care trece, insa nu pentru toate dintre ele pot fi gasite alterative viabile pentru felul in care s-au desfasurat lucrurile pana acum. Solutia gasita de catre Huawei pentru aceasta problema e singura care putea fi luata in considerare, chiar daca exista si unele limitari in ceea ce o priveste, insa din cauza sanctiunilor lui Donald Trump, alternativele erau oricum reduse pentru chinezi.

Huawei va incerca sa gaseasca producatori in China pentru componentele pe care nu le mai poate cumpara din SUA, insa misiunea nu va fi una chiar atat de simpla, avand in vedere ca producatorii locali nu au tehnologii prea avansate.