Ministerul Sanatatii: Romania intra pe panta descendenta a pandemiei Coroanvirus

Ministerul Sanatatii panta descendenta Coroanvirus

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru, ne anunta ca pandemia de Coroanvirus a intrat in Romania pe o panta descendenta, el facand acest anunt in interviuri televizate care au avut loc in cursul acestui weekend in Romania.

Ministerul Sanatatii vine cu aceasta precizare dupa ce ieri s-au inregistrat 124 de noi cazuri de infectare, cel mai mic numar de pana acum, cu 14.000 de teste facute, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim in continuare foarte vigilenti pentru ca numerele sa nu creasca.

“124 de cazuri noi este cel mai mic numar de cazuri noi pe 24 de ore de la inceputul pandemiei. Avem si cel mai mic numar de cazuri la terapie intensiva, 160, ceea ce ne certifica ca suntem pe panta descendenta, urmand ca noi sa gestionam fiecare masura de relaxare pe care am dat-o.

Fiecare masura de relaxare aduce dupa sine si un risc de o crestere a transmiterii comunitare. Gestionand si respectand masurile de relaxare prin respectarea normelor de desfasurare si functionare, eu consider ca vom merge pe acest drum favorabil in continuare.

Evaluarea de 14 zile a masurilor de relaxare puse in practica si aceasta evaluare avand un rol pozitiv, ne putem astepta la 15 iunie la un alt pachet de masuri de relaxare.”