Planeta Venus: De ce va DISPAREA si cat Dureaza Fenomenul

Planeta Venus va trece printr-un fenomen foarte important, si urmeaza sa dispara de pe cer pentru o perioada lunga de timp, iata cat urmeaza sa dureze.

planeta venus invizibila

Planeta Venus este una dintre cele din sistemul solar care dispare pentru anumite perioade de timp in fiecare an, si acum vorbim despre o noua repetate a acestui fenomen impresionat. Planeta Venus urmeaza sa dispara de pe cer chiar saptamana aceasta, ea urmand a se “ascunde” in spatele Soarelui pentru o perioada foarte lunga de timp, dupa care va fi din noi vizibila pentru toti cei care monitorizeaz cu mare atentie ceea ce se intampla pe cerul instelat.

Planeta Venus urmeaza sa dispara timp de nu mai putin de 6 luni in umbra Soarelui care incalzeste tot sistemul solar, iar asta face parte din orbita pe care o urmeaza in mod regulat corpul cosmic. Inainte ca planeta Venus sa dispara de pe cer, ea a fost vizibila intr-o forma foarte luminoasa in cursul lunii aprilie, putand chiar fi vazuta si fara a folosi un telescop, dar desigur ca un punct mic si luminos pe cer, langa luna, Saturn, Jupiter, si chiar Marte.

Planeta Venus: De ce va DISPAREA si cat Dureaza Fenomenul

Planeta Venus va disparea la final de saptamana, cand va avea loc si fenomenul special care implica luna, iar dupa aceea doar Mercur va fi vizibila intr-o forma nu chiar atat de luminoasa. Planeta Venus este cea mai apropiata de Pamant, insa fiind ca e si mai aproape de soare, nu este vizibila tot timpul chiar atat de bine, ceea ce e normal, iar uneori se intampla sa dispara cate 6 luni de pe cer, dar asta nu afecteaza in vreun fel Pamantul in orbita sa in jurul soarelui.

Planeta Venus va mai fi vizibila in aceste zile, pana vineri, dar va trebui sa o vizualizati cu un telescop pentru a putea vedea cat se poate de clar acest corp cosmic important in sistemul solar. Dupa vineri planeta Venus va disparea complet si vom ramane doar cu restul planetelor din sistemul solar, unele dintre ele urmand a fi vizibile chiar mai usor, cum ar fi Saturn si Jupiter, ele fiind intr-un spectacol constant inclusiv saptamana aceasta, pana la finalul sau.

Planeta Venus va reaparea undeva prin decembrie pe cer, insa in acea perioada nu va putea fi vazuta chiar atat de usor tot timpul din cauza fenomenelor meteo care au loc atunci.