Facebook este criticata foarte dur din cauza lui Donald Trump

Facebook critici Trump

Facebook, si presedintele Mark Zuckerberg, sunt sub un tir indelung de critici din cauza modului in care Donald Trump si-a exprimat dorinta de a controla felul in care retelele de socializare suprima continutul care incita la ura, violenta, si nu doar atat.

Mark Zuckerberg a avut o discutie foarte tensionata cu angajatii Facebook chiar in cursul acestei saptamani, intalnirea video aducand foarte multe intrebari cu privire la modul in care acesta a reactionat in ceea ce priveste intentiile lui Donald Trump.

Facebook nu a sters postarile lui Donald Trump care nu prezentau in termeni chiar atat de echidistanti protestele violente din SUA, asa cum era normal de la un presedinte de stat, iar angajatii companiei sunt foarte suparati din cauza acestei decizii foarte controversate.

Mark Zuckerberg si-a aparat decizia de a nu sterge postarile lui Donald Trump, insa spune ca nu este impotriva ideii de a schimba felul in care Facebook trateaza asemenea postari, insa relatia apropiata cu presedintele SUA ar putea face imposibila aplicarea regulilor impotriva lui.

“În această întâlnire de aproape o oră și jumătate, Zuckerberg a explicat pentru prima dată procesul și rațiunea sa de a părăsi postul, inclusiv spunând că el nu vede referința aparentă a lui Trump la retorica poliției de segregare a epocii drepturilor civile ca fiind „citită ca un șuierat de câine pentru susținătorii vigilenților să ia justiția în propriile mâini. ” În cea din urmă porțiune de întrebări și răspunsuri a reuniunii, angajații l-au presat pe Zuckerberg despre cum a ajuns la această concluzie și dacă există o suficientă diversitate în rândurile superioare ale companiei.”