ECLIPSA de Luna. LIVE, Fenomen SPECIAL ce are Loc la Noapte

Eclipsa de luna de luna din aceasta noapte poate fi vazuta live, iata ce fenomen special poti urmari peste doar cateva ore inclusiv din Romania.

0

Eclipsa de luna care are loc in seara aceasta le va oferi astronomilor posibilitatea de a urmari din nou in fenomen special in care este implicat satelitul natural al Pamantului, chiar daca e vorba despre una partiala. Vorbim despre o eclipsa de luna care va fi vizibila si din Romania doar in cursul acestei nopti, americanii numind acest fenomen “luna capsunie”, iar asta din cauza modului in care devine vizibil totul pentru cei care urmesc atenti cerul.

Eclipsa de luna din aceasta seara este denumita de catre experti drept o “eclipsa in penumbra”, iar asta pentru ca o parte din umbra “exterioara” a Pamantului va acoperi satelitul natural la noapte. Europa de Est este una dintre putinele regiuni de pe glob in care eclipsa de luna va fi vizibila in aceasta noapte, astfel ca daca aveti un telescop, o veti vedea cel mai bine, insa chiar si fara, ar trebui sa o puteti vedea fara probleme cu ochiul liber.

ECLIPSA de Luna. LIVE, Fenomen SPECIAL ce are Loc la Noapte

Eclipsa de luna va incepe la ora 22:00, si o veti putea urmari toata noaptea, inclusiv din Romania, dar numai din regiunile in care norii nu vor acoperi satelitul natural al Pamantului. Mai sus aveti o sesiune live care va permite sa vedeti eclipsa de luna de oriunde de pe glob, daca va aflati intr-o regiune in care ea nu este vizibila, sau daca nu vreti sa iesiti din casa pentru a urmari ceea ce se intampla pe cer in cursul urmatoarelor ore din aceasta noapte.

Eclipsa de luna de astazi nu va fi singura pe care pamantenii o vor putea urmari, alta urmand a avea loc in data de 5 iulie, doar ca nu va fi la fel de “puternica” precum cea din aceasta seara. Atunci eclipsa de luna va fi tot una in penumbra, doar ca mai putin din suprafata satelitului natural al Pamantului va fi acoperita de catre umbra exterioara a planetei, astfel ca adevaratul spectacol, pentru o buna perioada de timp, va avea loc doar la noapte.

Eclipsa de luna va dura pana spre dimineata, asa ca veti avea suficient timp pentru a o urmari, fie ca veti iesi din casa pentru a o vedea, fie ca veti decide sa urmariti totul live de pe telefon, sau calculator.