Facebook marcheaza in sfarsit paginile trusturilor media controlate de guverne

Facebook pagini trusturi media guverne

Facebook a decis intr-un final sa faca ceva bun pentru intreaga lume, si marcheaza paginile institutiilor media controlate de catre guverne cu un mesaj special care le spune oamenilor ce fel de mesaje citesc in realitate.

Facebook prezinta mai jos felul in care urmeaza sa arate aceste pagini, si puteti vedea ca vorbim despre un indicator special care ne spune ca informatiile publicate de catre acele pagini nu sunt chiar atat de credibile.

Facebook a fost ani de-a randul criticata din cauza faptului ca nu marcheaza in mod corespunzator paginile trusturilor media controlate de catre diverse guverne, astfel ca acum compania face in sfarsit o miscare in favoarea oamenilor.

“Vrem să ajutăm oamenii să înțeleagă mai bine cine se află în spatele știrilor pe care le văd pe Facebook. Cu câteva luni în urmă, am anunțat planul nostru de a eticheta mijloacele de informare în masă aflate sub controlul total sau parțial al guvernului lor, iar astăzi începem să aplicăm etichete acestor mijloace media controlate de stat. Oferim o mai mare transparență acestor editori, deoarece îmbină influența unei organizații media cu sprijinul strategic al unui stat și credem că oamenii ar trebui să știe dacă știrile pe care le citesc provin dintr-o publicație care poate fi sub influența unui guvern.”

Facebook pagini trusturi media controlate guverne