Google: Schimbarea IMPORTANTA din Android pentru Telefoane

Google face o schimbare foarte mare pentru Android in versiunea 11, iata cum vor fi afectate aplicatiile de aceste modificari pentru toate telefoanele.

Google scoped

Google face o schimbare importanta pentru Android incepand cu versiunea 11 a sistemului de operare, astfel ca toti cei care vor sa instaleze aplicatii in propriile telefoane vor avea ceva ma multa treaba de facut. Vorbim aici despre aplicatiile terte care trebuie instalate prin browser, sau alte aplicatii, cei de la Google crescand nivelul de securitate al Android, iar asta aduce si schimbari pentru felul in care se instaleaza aplicatiile in telefoanele tuturor oamenilor.

Google a implementat in versiunea 11 a Android o schimbare numita Scoped Storage, iar asta limiteaza ceea ce poate accesa o aplicatie fara permisiuni de la utilizator sa aiba acces la multe informatii. Asta inseamna ca aplicatiile care ne ofera posibilitatea de a instala alte aplicatii vor avea acces limitat la folderul propriu pana cand le oferim permisiunea de a instala alte aplicatii in Android, Google explicand clar felul in care functioneaza acest sistem nou al sau.

Google: Schimbarea IMPORTANTA din Android pentru Telefoane

Google nu pare sa vrea sa impiedice lumea sa instaleze aplicatii din magazine de aplicatii terte, sau din diverse website-uri, ci vrea sa faca lucrurile mult mai sigure pentru utilizatorii din intreaga lume. Masura este una laudabila, iar asta pentru ca are menirea de a aduce mai multa siguranta pentru cei care vor sa instaleze aplicatii chiar si din afara Google Play Store, dar totul pana la un punct, iar asta deorece in final trebuie sa instalam aplicatia dintr-o sursa nesigura.

Google a facut foarte multe modificari pentru versiunea 11 a Android, majoritatea dintre ele menite sa creasca nivelul de securitate al telefoanelor, si pana la urma acesta este cel mai important lucru. Daca Google va reusi sa mearga pe acest trend pentru toti utilizatorii sai, atunci Android ar trebui sa ofere mai multa securitate pentru toata lumea, dar instalarea de aplicatii din surse terte ramane in continuare o problema pentru cei care vor mai mult de la telefoane.

Google nu a dezvaluit deocamdata chiar toate modificarile pe care le pregateste pentru utilizatorii de telefoane Android din intreaga lume, asa ca mai avem foarte multe surprise de descoperit.