Facebook e pregatita sa elimine stirile din platforma sa

Facebook pregatita elimine stirile platforma

Facebook a facut un anunt care a luat extrem de multa lume prin surprindere, iar asta pentru ca i-a anuntat pe australieni ca este dispusa sa renunte in totalitate la stirile care sunt publicate de catre ei in platforma in loc sa ii plateasca pe publisheri.

Facebook a avut trimisa o propunere a autoritatilor prin care ele vor sa oblige aceasta companie, dar si Google, sa ii plateasca pe detinatorii de website-uri de stiri pentru continutul care este partajat in reteaua de socializare, dar a refuzat-o.

Facebook a spus ca daca ar elimina complet stirile din platforma sa, nu ar resimti un impact serios asupra afacerilor, astfel ca e dispusa sa renunte complet la ele in loc sa plateasca pentru continutul care este publicat acolo.

Facebook transmite un mesaj extrem de puternic prin aceasta decizie, si le da tuturor de inteles faptul ca ar prefera sa renunte la stiri in multe tari in loc sa plateasca pentru ele, iar daca Australia nu aduge suficienti bani pentru a tine stirile in platforma, atunci foarte multe altele din intreaga lume sunt in aceeasi situatie.

“Dacă nu există conținut de știri disponibil pe Facebook în Australia, suntem siguri că impactul asupra valorilor și veniturilor comunității Facebook în Australia nu ar fi semnificativ. Având în vedere valoarea socială și beneficiile pentru editorii de știri, am prefera să continuăm să permitem ca conținutul editorilor de știri să fie disponibil pe platforma noastră.”