Coronavirus: Deutsche Telekom si SAP, aplicatie de 20 de milioane de Euro in Germania

Coronavirus Deutsche Telekom SAP, aplicatie 20 milioane Euro Germania

Deutsche Telekom si SAP au facut o aplicatie de 20 de mlioane de euro, da ati citit bine, o aplicatie care costa incredibil de mult, iar asta in conditiile in care inca 2.5 – 3.5 milioane de euro sunt necesari lunar pentru functionarea sa.

Aplicatia este cea care va ajuta la monitorizarea raspandirii Coronavirus in Germania, ea incluzand API-urile iOS si Android pentru a detecta interactiunile dintre utilizatori si a-i notifica pe oameni daca vreunul este confirmat ca infectat.

Totusi, costul de 20 de milioane de euro pentru o asemenea aplicatie este ireal de mare, daca el nu acopera niste ani de functionare, sau extrem de multe servere care sa sustina aplicatia, iar asta pentru ca dezvoltarea in sine nu consta atat de mult.

Aplicatii de acest gen sunt necesare in toate tarile in care Coronavirus a infectat deja foarte multi oameni, inclusiv in Romania, insa la noi deocamdata nu sunt planuri pentru a face asa ceva.

“Germania a lansat marți o aplicație de urmărire a coronavirusului. Specialiștii spun că găsirea rapidă a unor noi cazuri este esențială pentru a reduce blocurile noi, mai ales că țările ies încet din blocaje și încearcă să evite oa doua val de infecții și decese. Guvernul german spune că aplicația sa a costat 20 de milioane de euro (22,7 milioane de dolari) pentru a dezvolta și va avea nevoie de 2,5 milioane până la 3,5 milioane de euro pe lună pentru a opera.”