Ministerul Sanatatii: noi masuri de relaxare posibile din 1 iulie

Ministerul Sanatatii relaxare 1 iulie

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru care a facut declaratii intr-un interviu televizat, anunta ca pe 1 iulie sunt posibile noi masuri de relaxare in Romania, insa doar cu conditia ca numarul de infectari sa nu scape de sub control, ceea ce in ultimele zile parea a fi posibil.

Ministerul Sanatatii analizeaza situatia actuala, conform declaratiilor facute de catre Nelu Tataru la Antena 3, iar decizia de a se aplica, sau nu, noi masuri de relaxare va fi luata pe final de luna, dupa ce se va vedea ce impact au redeschiderea mall-urilor, a gradinitelor, etc.

“În măsura în care vom avea respectarea precauţiilor distanţării sociale şi a celor noi pe care le-am impus, vom avea o creştere progresivă, dar gestionabilă de către noi. În măsura în care avem o evoluţie favorabilă în următoarele două săptămâni, putem gestiona să ne gândim şi la alte măsuri de relaxare, după 1 iulie. Asta înseamnă o creştere mică a numărului de cazuri de la o zi la alta, adică 50, nu mai mult, şi să le putem gestiona alternativ, urmând ca după aceste două săptămâni să avem o constanţă a numărului de cazuri noi, chiar scădere.

Tot ce am relaxat până acum sunt măsuri care pot fi gestionate uşor, contracarate ca efecte negative, iar dacă aceste măsuri vor merge favorabil, putem să ne gândim şi alte măsuri după 1 iulie. După cum ştiţi, la evenimente private aveam 8 într-o locuinţă, acum sunt 20, în exterior erau 16, acum sunt 50. Mergem progresiv pentru a tatona transmiterea comunitară, ea este şi cea care ne dă şi evoluţia măsurilor de relaxare.”