Planeta Venus: Imaginea INCREDIBILA a NASA, facuta pe Marte

Planeta Venus are astazi parte de o imagine incredibila publicata de catre NASA, iata ce a dezvaluit agentia spatiala americana pentru toata omenirea acum.

Planeta Venus curiozitate

Planeta Venus are astazi parte de prezentarea unei imagini incredibile pe care NASA a facut-o si a publicat-o pentru toata omenirea, insa ea nu vine de pe pamant, ci vine direct de pe Marte. Vorbim despre o imagine facuta de catre robotul Curiosity, cel care se plimba pe Marte de vreo cativa ani, el reusind sa surprinda intr-o imagine atat Pamantul, cat si planeta Venus, insa desigur ca ele sunt foarte mici, din moment ce imaginea e facuta de la o distanta atat de mare.

Planeta Venus este a doua de la soare, in raport cu Pamantul, si a treia in raport cu Marte, deci se afla la o distanta mult mai mare de robotul Curiosity decat de planeta noastra. In aceasta idee, e normal sa vedem planeta Venus atat de mica atunci cand este vazuta de pe Marte, cam acelasi lucru fiind valabil inclusiv pentru Pamant, insa cei de la NASA au dorit totusi sa ne arate cum sunt observate ambele planete de catre robotul sau cand inregistreaza imagini.

Planeta Venus: Imaginea INCREDIBILA a NASA, facuta pe Marte

Planeta Venus curiozitate marte
NASA/JPL-Caltech

Planeta Venus este in aceasta perioada ascunsa de Pamant deoarece se plimba in jurul soarelui pentru vreo cateva luni de zile, insa de pe Marte ramane in continuare destul de usor vizibila. Asta inseamna ca e posibil sa mai vedem imagini de acest gen inregistrate de pe marte cu planeta Venus, mai ales ca de pe Marte ea este mult mai usor de observat, ceea ce desigur ca simplifica foate mult si munca cercetatorilor de a continua analizele lor.

Planeta Venus ramane totusi de interes pentru cercetatori, cei de la JAXA si ESA urmand a avea o nava spatiala in apropierea sa undeva in cursul urmatorilor ani, ea fiind trimisa deja de pe Pamant catre planeta. Cei de la NASA nu mai au deocamdata nimic care sa monitorizeze cu atentie planeta Venus din toate unghiurile, insa nu e exclus ca acest lucru sa se intample in viitor daca vor considera ca merita investiti bani pentru a-i descoperi mai multe dintre secrete.

Planeta Venus nu a prezentat prea mult interes pana acum pentru ca e improbabil sa existe viata acolo, iar cercetatorii se uita mai atent la Marte pentru a incerca sa descopere existenta vietii extraterestre.