Soarele: NASA, ESA Anunta Premiera UIMITOARE pentru Omenire

Soarele are anuntata de catre NASA si ESA o premiera uluitoare pentru intreaga omenire, iata ce misiune importanta este desfasurata chiar acum.

Soarele este in aceasta perioada in centrul atentiei NASA si ESA, care au trimis doua nave sa il studieze, insa una dintre ele face imagini in premiera pentru intreaga omenire. NASA a trimis de ceva vreme o sonda spatiala, numita Parker, pentru a se apropia foarte mult de soarele nostru, si a inregistra imagini cat mai clare cu suprafata sa, insa o alta sonda spatiala trimisa impreuna cu ESA are o menire complet diferita, unica pana acum.

Soarele urmeaza sa aiba, in premiera, imagini inregistrate cu cei doi poli ai sai, care nu se aliniaza vreodata cu Pamantul, saptamana aceasta incepand prima parte a misiunii navei spatiale. Ea s-a apropiat la 77 de milioane de kilometri de soarele noastru, si a inceput sa faca poze cu zonele din apropierea polilor sai, aceasta fiind cea mai mica distanta de la care sunt ele inregistrate pentru respectivele zone, dar acesta este doar inceputul misiunii.

Soarele: NASA, ESA Anunta Premiera UIMITOARE pentru Omenire

Soarele va fi fotografiat de la cea mai mica distanta la care s-au facut pana acum poze, sonda facuta de NASA si ESA avand aparate foto integrate, in timp ce sonda Parker are alte instrumente. Sonda NASA si ESA se afla la jumatatea distantei dintre soarele care ne incalzeste si Pamant, iar din aceasta cauza va dura o saptamana de zile pana cand imaginile inregistrate de catre ea vor ajunge pe Pamant, publicarea urmand a fi facuta la jumatatea lunii iulie.

“Pe 15 iunie 2020, noul explorator solar al ESA Solar Orbiter a atins primul periheliu, punctul de pe orbita sa cea mai apropiată de Soare. Nava spațială a ajuns aproape de 77 de milioane de kilometri de suprafața stelei în timpul acestui perihelion, la aproximativ jumătate din distanța dintre Pământ și stea. Toate cele zece instrumente științifice ale navei spațiale au fost în cursul săptămânii în jurul celei mai apropiate abordări, măsurând proprietățile mediului înconjurător, cum ar fi câmpul magnetic și vântul solar, dar luând și imagini de prim plan ale suprafeței Soarelui. Nicio altă navă spațială înainte nu a făcut imagini mai apropiate cu Soarele, chiar dacă Parker Solar Probe de la NASA, lansat în 2018, face abordări mai apropiate.”

Soarele va avea in premiera dezvaluite posibile secrete foarte importante care pana in momentul de fata au ramas ascunse, dar mai presus de atat, vom vedea noi imagini de inalta rezolutie, la cea mai mica distanta de pana acum. Asta ne-ar putea ajuta sa vedem soarele dintr-o cu totul alta perspectiva precum pana in momentul de fata, iar NASA si ESA vor reusi sa ne surprinda din nou cu a lor capacitate de a inregistra poze cu steaua care sustine viata pe Pamant.

Soarele va fi fotografiat, si poate filmat, in continuare in cadrul acestei misiuni, sonda celor de la NASA si ESA urmand a se apropia tot mai mult de ea pentru a inregistra poze de calitate cat mai buna.