Planeta Venus: Imaginea INCREDIBILA care a SURPRINS Lumea

Planeta Venus apare intr-o imagine incredibila care a surprins foarte multa lume, iata cum a fost surprinsa impreuna cu luna ce orbiteaza Pamantul.

Planeta Venus semiluna

Planeta Venus inca mai este vizibila pentru cateva zile pe cer, iar asta pentru ca incetul cu incetul va fi “inghitita” de catre soare pentru cateva luni de zile, insa pana atunci mai poate fi observata. Imaginea de mai jos ne arata o planeta Venus care este partial acoperita de catre soare, ca o semiluna, iar asta pentru ca procesul de “disparitie” este unul lent, care dureaza luni de zile, iar ea este vizibila partial inainte de a fi acoperita total de catre stea.

Planeta Venus apare totusi in imaginea de mai jos in comparatie cu luna, si puteti vedea cat de mica este pe langa satelitul natural al Pamantului, iar asta din cauza distantei foarte mari intre ele. Imaginea este una impresionanta pentru ca ne dezvaluie si planeta Venus intr-un format in care nu o vedem chiar atat de des, iar asta inainte ca Luna sa o ascunda complet in cursul acestei seri pentru cateva ore, un alt fenomen care nu se intampla chiar regulat.

Planeta Venus: Imaginea INCREDIBILA care a SURPRINS Lumea

Planeta Venus semiluna luna

Planeta Venus va trece peste noapte prin acest fenomen, undeva spre dimineata, iar cei care nu prea au somn, vor avea ocazia de a-l urmari in totalitate daca au si un telescop la indemana. Planeta Venus a fost in ultimele luni prezenta intr-un dans constant cu alte planete importante din sistmeul solar pe masura ce s-a tot invartit in jurul soarelui, inainte de a fi “inghitita” in totalitate de catre steaua care ne asigura existenta in galaxia Calea Lactee.

Planeta Venus va avea astazi unul dintre ultimele “dansuri” cu soarele inainte de a disparea in totalitate pentru cateva luni bune, si daca erati dornici sa o mai vedeti, nu ratati ocazia. Va spuneam mai sus ca nu foarte des se intampla ca planeta Venus sa apara intr-o asemenea forma pe cer, insa ea va fi destul de usor de observat, mai ales ca arata inclusiv ca o semiluna, ceva ce in general vedem doar pentru luna, nu si pentru planete.

Planeta Venus nu este doar pe cale sa fie “inghitita” de catre soare, ci va fi deasemenea monitorizata de o noua misiune desfasurata de catre ESA si JAXA, ea fiind deja inceputa de mai aproximativ un an de zile.