Raed Arafat: avertizare serioasa privind cresterea cazurilor de Coronavirus

0

Raed Arafat a facut o avertizare foarte serioasa in interviul de mai sus, spunand ca situatia privind numarul de infectari noi cu noul Coronavirus nu este stabila, si ca lucrurile in momentul de fata nu sunt deloc optimiste in ceea ce priveste evolutia pandemiei in tara noastra.

Raed Arafat continua seria avertizarilor pe care le face cu privire la modul in care evolueaza pandemia de Coronavirus in Romania, iar asta pentru ca avem deja doua zile consecutive cu peste 300 de cazuri inregistrate, si e clar ca masurile de relaxare din ultima perioada n-au fost de bun augur.

“La acest moment într-o creştere pe care o vedem. Acum suntem la 340, 320 de cazuri. Această cifră ne arată că totuşi situaţia nu este stabilă şi am mai zis acest lucru, e prea devreme să spunem că va fi un val care va creşte continuu.

Trebuie să urmărim câteva zile, să vedem care este creşterea, dar semnalele, calculele pe care le au unii experţi care ne fac modelări pe situaţie nu sunt optimiste deloc. La acest moment este risc să vedem o creştere continuă şi să avem o răspândire din nou în comunitate, să apară mai multe focare, pentru că, din păcate, lumea nu mai respectă unele reguli

N-aş da cifre, pentru că nu e după cifră. Sunt mai multe considerente care se iau acum. Ce avem noi în cadrul stării de alertă este suficient ca să putem manageria situaţia. În momentul în care vor trebui să fie reluate anumite măsuri şi sper să nu ajungem acolo, dar dacă va fi acest caz, atunci se discută despre starea de urgenţă.

Dar, în acest moment, cu ceea ce avem la îndemână noi continuăm să controlăm situaţia şi să coordonăm activitatea de prevenire şi reacţie şi să încercăm să controlăm cifra să nu crească, ba chiar să scadă, dacă se poate. Să nu ascultăm pe nimeni care spune că aşa ceva nu există, ba există şi în acest moment, când am relaxat situaţia, singura măsură este respectarea măsurilor de prevenire.”