Telekom: Decizia cu un Mare DEZAVANTAJ pe Piata din Romania

Telekom a luat o decizie foarte importanta din cauza careia unii dintre clienti pierd posibilitatea de a avea acces la un serviciu foarte important pe viitor.

Telekom impredictibilitate

Telekom este singurul mare operator de telecomunicatii din Romania care a decis sa nu le ofere clientilor din toata tara ceva ce restul o fac, si asta nu e tocmai o veste foarte buna pentru multi. Telekom a decis sa nu investeasca inca intr-o infrastructura 5G care sa fie disponibila pentru clientii din Romania, iar asta desi Orange, Vodafone si DIGI Mobil au retele 5G, ultimul avand-o si pe cea mai extinsa, deocamdata, din toat atara, asta desi a cam oprit investitiile.

Telekom a decis totusi sa astepte ca autoritatile sa faca licitatia pentru frecventele 5G inainte de a investi intr-o infrastructura, iar situatia de aici este complet diferita fata de cea din Germania. Deutsche Telekom, grupul care detine subsidiara Telekom din Romania, a investit in reteaua 5G din Germania atat de mult incat in momentul de fata acopera 16 milioane de oameni cu infrastructura sa, adica undeva pe la 17% din populatia totala a tarii.

Telekom: Iata Ce PIERD Acum Multi Clienti din Toata Romania

Telekom a decis ca in Romania sa nu mearga pe o strategie similara, motivandu-si asteptarea prin faptul ca vrea sa vada decizii finale de la autoritati, pe care sa isi si poata baza investitiile in 5G. Avand in vedere ca acestea s-au lasat asteptate, si au intarziat cu un an de zile, licitatia 5G din Romania trebuind sa fie facuta in toamna anului 2019, Telekom a ramas acum singurul mare grup de telecomunicatii fara vreo infrastructura 5G, desi in alte tari Europene lucrurile stau altfel.

Telekom a fost la un moment dat in fruntea companiilor cu inovatii importante, insa cand vine vorba despre 5G, este fix la coada, ceea ce surprinde pentru un grup european centrat pe tehnologii de viitor. Exista cu siguranta la Telekom clienti care ar fi dorit sa incerce tehnologia 5G in Romania, alti operatori avand cate minim 3/4 orase in care ofera acoperire, chiar in zone destul de mari, insa poate ca asta se va schimba si la cei ramasi la urma.

Telekom merge acum pe o alta strategie, cea de atragere a cat ma multor clienti noi la serviciile sale, fie prin portare, fie ca si clienti complet noi, iar asta aduce preturi mai bune si de la operatorii concurenti.