Ministerul Sanatatii: Anunt privind al doilea val al Coronavirus

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru, se pregateste de ceva vreme pentru al doilea val de Coronavirus, iar cresterea numarului zilnic de cazuri pana la peste 300 in ultimele zile i-a facut pe unii sa se intrebe daca am intrat in al doilea val al bolii, da se pare ca nu e chiar asa.

Ministerul Sanatatii spune deasemenea ca desi unele spitale din Bucuresti ajung aproape de capacitatea maxima de internari, nu e de acord cu externarea asimptomaticilor pentru a fi tratati in afara spitalelor, cel putin in aceasta faza a evolutiei pandemiei.

“Evaluarea la 6-7 zile și externarea la 10 zile rămân în perspectivele noastre, dar în condițiile în care vom vedea că avem un număr în scădere.

Eu sper să nu fie încă cel de al doilea val, aici nu trebuie să acționeze doar autoritățile, trebuie să acționeze și populația civilă. Sunt încă niște norme, niște precauții care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de măsuri de relaxare tocmai mizând și pe un spirit civic și pe respectarea unor condiții.”