Google Chrome: ATENTIONARE pentru MILIOANE de Utilizatori

Google Chrome este in centrul unei atentionari importante care vizeaza milioane de utilizatori din intreaga lume, iata ce trebuie sa stii acum.

Google Chrome trezire

Google Chrome este in centrul unei atentionari foarte importante care vizeaza milioane de utilizatori din intreaga lume, iar asta pentru ca a fost descoperita o problema extrem de serioasa ce afecteaza foarte multa lume, din pacate. Nu mai putin de 70 de extensii pentru Google Chrome, descarcate de 32 de milioane de ori pana in momentul de fata, furau datele utilizatorilor si le transmiteau catre servere ascunse in spatele a 15.000 de domenii web.

Google Chrome a fost vizat, conform unui expert in securitate informatica, de cel mai extins si, unul dintre cele mai complexe, atacuri informatice de pana acum, insa nu se stie cate victime ar exista din cauza acestei probleme serioase. Google Chrome a avut extensiile publicate in Chrome Web Store eludand sistemele de securitate gandite de catre cei de la Google, dar si prin furnizarea de informatii false cu privire la identitatea dezvoltatorilor.

Google Chrome: ATENTIONARE pentru MILIOANE de Utilizatori

Google Chrome permitea instalarea acestor extensii in orice calculatoare, ele promitand sa protejeze utilizatorii impotriva website-urilor malitioase, dar sa si permita convertirea de fisiere dintr-un anumit format, in altul. In realitate, ele au furat datele oamenilor, si le-au trimis catre serverele hackerilor, insa totul a avut un sistem foarte complex in spate, Google Chrome neavand vreo vulnerabilitate exploatata, totul fiind bazat pe extensiile instalate in prealabil de utilizatori.

Google Chrome era monitorizat de catre aceste extensii, iar datele erau furate doar daca utilizatorul folosea calculatorul de acasa pentru navigare pe internet, atunci cand il folosea de la munca, extensiile evitand sa fure datele oamenilor. Aceasta metoda ingenioasa le-a permis hackerilor sa fure, cel mai probabil, cantitati mari de date fara ca oamenii sa stie ce se intampla, cel putin pana cand totul a fost dezvaluit de catre expertii in securitate informatica.

Google Chrome are foarte multe extensii lansate in mod regulat in Chrome Web Store, insa din pacate uneori mai apar si unele de acest gen, care reusesc sa treaca de sistemele de securitate ale Google, insa si acestea sunt imbunatatite in mod constant.