Calea Lactee: UIMIRE cu Aceasta Noua Descoperire INCREDIBILA

Calea Lactee are parte de o noua descoperire care i-a uimit pe cercetatori, iata ce au declarat acestia in legatura cu ceea ce au vazut in galaxie.

Calea Lactee oceane

Calea Lactee are parte de o descoperire incredibila facuta de catre cercetatorii care monitorizeaza cu extrem de mare atentie galaxia noastra, foarte multi ramanand uimiti de surpriza de care au avut parte. Mai exact, se pare ca in Calea Lactee exista mai multe locatii care au oceane, decat s-ar fi crezut initial, iar asta extinde si posibilitatea ca in mai multe locatii sa existe viata, decat s-a crezut pana destul de recent.

Calea Lactee are doar in sistemul nostru solar cateva luni ale unor mari planete pe care exista oceane, sau alte zone intinse cu multa apa in interiorul lor, iar acolo se speculeaza ca ar putea exista viata. Ceres, Callisto, Europa, Ganymede, Enceladus, Titan sunt lunile pe care cercetatorii au deja dovezi clare ca exista, sau ar exista zone intinse cu apa, insa ei speculeaza ca acelasi lucru ar fi valabil inclusiv pe lunile Dione, Mimas, Triton, sau chiar planeta Pluto.

Calea Lactee: UIMIRE cu Aceasta Noua Descoperire INCREDIBILA

Calea Lactee are mai multe sisteme solare in interiorul sau, iar cercetatorii sunt de parere ca in interiorul acestora exista multiple luni, sau planete, in care exista zone vaste cu apa, in care ar exista diverse tipuri de microorganisme. Cercetatorii sunt de parere ca asemenea locatii sunt destul de des intalnite in cadrul galaxiei Calea Lactee, iar asta ar putea grabi confirmarea faptului ca exista si viata dincolo de Pamant, ceva ce pana acum nu s-a confirmat.

“Plăcile de apă izbucnesc din Europa și Enceladus, astfel încât putem spune că aceste corpuri au oceane sub-suprafață sub cochilii lor de gheață și au energie care conduce penele, care sunt două cerințe pentru viață așa cum o cunoaștem. Deci, dacă ne gândim la aceste locuri ca fiind posibil locuibile, este posibil ca și versiuni mai mari ale acestora în alte sisteme planetare să fie locuibile.”

Calea Lactee ar avea planete, sau luni, in care viata ar exista in oceane ascunse sub suprafata inghetata, ele fiind incalzite de bazine geotermale, unele chiar si la cativa kilometru sub suprafata total inghetata. Descoperirea este una impresionanta, si ne arata ca in Calea Lactee inca mai exista multe mistere care trebuie sa fie descoperite de catre cercetatori, unele putand deasemenea sa ne explice existenta, sau sa confirme existenta altor forme de viata.

Calea Lactee este monitorizata in mod constant de catre cercetatori, insa inca mai exista foarte multe de descoperit in ceea ce priveste galaxia din care facem parte, si care este oricum foarte, foarte vasta.