LIVE BLOG: VIDEO STREAM cu Prezentarea iOS 14 la WWDC 2020

macOS Big Sur

Noul design pentru macOS Big Sur aduce unele dintre cele mai mari schimbari implementate pana acum pentru sistemul de operare al Apple.

Aplicatia Messages are implementat un sistem complex de cautare a textelor, si un nou sistem de introducere a pozelor.

Efectele mesaejelor din iPhone si iPad ajung in Mac, impreuna cu noutatile pentru grupuri care au fost implementate in iOS 14.

Apple Maps este refacuta intr-o mare masura, cu un design imbunatatit, care afiseaza si noile harti detaliate care sunt disponibile inclusiv pe iDevice-uri.

Apple Maps are acum o lista de favorite, sau optiunea de a crea ghiduri pentru locatiile pe care dorim sa le vizitam folosind hartile.

Apple Maps are deasemenea implementata optiunea de a vedea si navigarea ghidata pentru prietenii nostri.

Safari are imbunatatite performantele pentru rularea codului javascript, inclusiv pentru incarcarea generala a paginilor, aparent cu 50% mai rapid decat Google Chrome.

Safari are implementate schimbari menite sa imbunatateasca intr-o si mai mare masura inclusiv securitatea datelor.

Safari monitorizeaza inclusiv parolele salvate pentru a verifica daca vreunele au fost compromise de catre hackeri.

Extensiile pentru Safari ajung in sfarsit pentru macOS, iar o sectiune speciala pentru ele va fi disponibila in cadrul Mac App Store. Apple implementeaza posibilitatea de a limita accesul pentru aceste extensii, doar la website-uri, sau ore ale zilei, deci exista multe limitari.

Safari este modificat din foarte multe puncte de vedere si pe partea de personalizare, totul pentru a face browserul mai apropiat, ca experient totala, de ceea ce ofera Google Chrome.


WatchOS 7

watchOS 7 va fi lansat de catre compania Apple impreuna cu iOS 14, iar pentru Apple Watch urmeaza sa aduca o serie de noutati foarte interesante.

watchOS 7 aduce pentru Apple Watch noi complicatii multiple, mult mai complexe, care vor putea fi legate de fete bazate pe activitatile facute de catre noi.

Posibilitatea de a implementa fete de pe website-uri, din aplicatii, sau prieteni, este deasemenea oferita.


UPDATE: Aici gasiti toate noutatile iOS 14 anuntate de catre Apple.


Prezentarea iOS 14 are loc azi, iar un live video stream cu intreaga conferinta WWDC 2020 a fost deja pus la dispozitie de catre cei de la Apple prin intermediul platformei YouTube, insa desigur si in cadrul altora, chiar si pe website-ul sau, ori pe Apple TV.

iOS 14 va fi prezentat in cadrul WWDC 2020 impreuna cu noi versiuni ale watchOS, macOS, tvOS, iPadOS, si posibile alte surprize pregatite de catre cei din Cupertino, mai putin pe partea de produse fizice, informatii aparute noaptea trecuta spunand ca ele vor lipsi.

Conferinta WWDC 2020 va incepe, ca de obicei, la ora 20:00, si ar putea dura intre 90 – 120 de minute, in functie de ceea ce a pregatit Apple pentru toata lumea, iar dupa aceea vor fi lansate primele versiuni beta ale, cel putin, iOS 14, watchOS, si nu doar atat.