Facebook: Decizia importanta care afecteaza activitatea din Europa

facebook activitate europa

Facebook este in tina unei decizii foarte importante in Europa, acolo unde compania americana are o interdictie impusa impotriva sa de catre o instanta din Germania, care o obliga sa-si reduca practicile de a colecta date ale utilizatorilor de pe continent.

Facebook, conform instantei care a impus decizia impotriva sa, a abuzat de pozitia dominanta pe care o are pe piata din Europa pentru a culege date foarte multe despre oameni, iar in Germania acest lucru nu va mai fi posibil multumita instantei care spune ca practica trebuie blocata.

Facebook nu este obligata deocamdata sa faca nimic pentru ca decizia nu este una definitiva momentan, insa daca ea va ramane asa, atunci compania ar putea fi nevoita sa opreasca total colectarea de date de la oameni, in special prin WhatsApp, sau Instagram.

“Facebook trebuie să respecte un ordin al paznicului antimonopol al Germaniei de a limita colectarea datelor de la utilizatori, a hotărât marți o instanță superioară germană. Ordinul de ședere al Curții Federale, care suspendă o decizie a unei instanțe inferioare, susține viziunea inițială a Oficiului Federal al Cartelului potrivit căreia Facebook a abuzat de dominanța sa pe piață pentru a strânge informații despre utilizatori fără acordul lor.”