Guvernul Romaniei: anuntul privind carantinarea unor judete

Guvernul Romaniei carantinarea judete

Guvernul Romaniei si-a trimis astazi in Parlamentul Romaniei titularul postului de ministru al sanatatii, Nelu Tataru, pentru a isi sustine punctul de vedere in cadrul dezbaterii unei motiuni simple depusa impotriva sa de catre unii parlamentari, iar mai jos aveti intreaga discutie.

Guvernul Romaniei, conform lui Nelu Tataru, nu ia in acest moment in calcul o posibila carantinare a unor judete din Romania din cauza evolutiei pandemiei de Coronavirus, desi asta e cerut de unii politicieni ca alternativa a starea de alerta, insa strategia autoritatilor este diferita.

“În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a judeţelor. Fiecare caz este evaluat cu atenţie. Fiecare direcţie de sănătate publică din judeţul respectiv evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât şi contacţii direcţi. Acolo unde există focare, acele focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi pentru tratament cei care sunt pozitivi. În condiţiile în care va exista o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim şi la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment.”