Android: Marea Functie din iOS 14 COPIATA de la Google

Android are din nou copiata o functie importanta de catre compania Apple, de aceasta data in iOS 14, iar Google isi vede iar munca folosita de "parteneri".

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile si tablete, cu miliarde de utilizatori in intreaga lume, este incontestabil faptul ca sistemul de operare nu are rival in momentul de fata, nici macar in iOS. Avand in vedere acest lucru, cei de la Apple s-au gandit ca probabil n-ar strica daca s-ar apuca putin de copiat niste functii de la Android in iOS 14, si una dintre cele mai importante dintre ele exista de ani de zile in sistemul de operare al Google.

Android are de foarte multa vreme widget-uri disponibile pentru utilizatorii cu telefoane si tablete care vor mai mult decat iconite statice, aceasta functionalitate fiind oferita de atat de mult timp, incat e greu de inteles de ce Apple a asteptat atat pentru a o copia. Diverse tweak-uri pentru jailbreak au adus de-a lungul anilor aceste functii pentru iPhone si iPad, insa Apple a decis sa copieze totul din Android abia in iOS 14, foarte, foarte, foarte tarziu.

Android: Marea Functie Noua din iOS 14 COPIATA de la Google

Android nu a avut widget-urile implementate chiar cum trebuie de la bun inceput, ceva ce am vazut cu multe functii, iar acum Apple va spune ca face implementarea “corecta”, de care “aveau” nevoie utilizatorii de iDevice-uri. Realitatea este ca Apple mai copiaza o data de la Android pentru ca nu mai are cum sa “inoveze” cu iOS decat prin preluarea unor functii de la sistemele de operare concurente, iar asta pentru ca a cam atins un plafon.

Android a avut sistemul de widget-uri imbunatatit de-a lungul anilor, nimeni nu poate contesta asta, si nu e perfect, insa ramane de vazut daca tot ceea ce a facut Apple este mai bun, din vreun punct de vedere. Nu poate fi trecut cu vederea faptul ca nu de putine ori cei de la Apple au facut implementari mai bune decat Google in ceea ce priveste functiile pentru iOS, insa in aceasta situatie cu Android vom vedea unde e experienta mai buna.

Android nu a avut doar aceasta functie copiata de Apple acum, sau cu alta ocazie, dar asta e cea mai importanta dintre toate, cel putin pentru cei cu iOS, care au vazut widget-uri doar pe la prietenii cu telefoane Android.