CERT-RO: ATENTIONARE pentru Utilizatorii Facebook din Romania

CERT-RO ATENTIONARE Utilizatorii Facebook Romania

CERT-RO a emis astazi o avertizare foarte importanta pentru toti romani care sunt activi in reteaua de socializare Facebook, iar asta pentru ca un foarte periculos atac de tip phishing este in plina desfasurare in aceasta perioada.

“O nouă campanie de #phishing, care are ca țintă utilizatorii Facebook, se propagă pe…Facebook!

Una dintre metodele preferate de atacatori în răspândirea conținutului malițios este aceea de a crea mesaje, e-mailuri sau chiar pagini false, care arată (din punct de vedere vizual) asemănător cu o notificare legitimă.

Mai mult, fără o analiză atentă a provenienței mesajului, astfel de campanii pot fi convingătoare. Așa cum se poate observa din capturile paginilor care promovau astfel de conținut, mesajul postat avea ca obiectiv impacientarea utilizatorului, cu privire la blocarea contului personal, pentru răspândirea de informații false sau fraudă.

Pentru a îl reactiva, atacatorii au inclus în text un link care ducea către un site de phishing, unde se colectau datele de autentificare ale contului de Facebook: https://urlscan.io/res…/b9a19870-5fc4-4c41-9e4b-3193e24ec87c

Recomandarea echipei CERT-RO este, în primul rând, să nu acționăm impulsiv în mediul online și să citim cu atenție textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primim. Dacă avem suspiciuni, să verificăm link-urile sau atașamentele pe care urmează să le accesăm cu o soluție de securitate. Dacă ați căzut victimă unei astfel de capcane, vă recomandăm să ne scrieți la alerts@cert.ro sau să ne trimiteți un mesaj pe conturile noastre de social media!”

🎣 O nouă campanie de #phishing, care are ca țintă utilizatorii Facebook, se propagă pe…Facebook!👨‍💻 Una dintre…

Publicată de CERT-RO pe Marţi, 23 iunie 2020