Soarele: Descoperire ULUITOARE, Nimeni NU se Astepta la Asta

Soarele are o descoperire uluitoare dezvaluita de catre cercetatori, iata ce nimeni nu se astepta sa vada in legatura cu steaua care ne sustine viata.

Soarele tornade

Soarele are parte de o descoperire uluitoare facuta de catre cercetatorii care se uita cu foarte mare atente la ceea ce se misca prin sistemul nostru solar, si vorbim despre o situatie foarte interesanta. Conform unor descoperiri recente facute in legatura cu soarele, se pare ca pe suprafata acestuia ar avea loc o serie de tornade care ii influenteaza nivelul de radiatii emis in univers, dar si furtunile solare care lovesc inclusiv Pamantul, si ne afecteaza viata de zi cu zi.

Soarele ar avea aceste tornade generate de catre campul sau magnetic, nu de catre altceva din atmosfera sa, iar acesta este un punct de plecare pentru a le intelege mai bine, si a afla cum anume ne afecteaza ele viata. Se pare ca miscarile constante pe care suprafata soarelui le are sunt unul dintre declansatoarele pentru aceste tornade, care au loc in cromosfera, adica un start din atmosfera stelei a carui denumire a fost data in baza culorii acestuia din timpul eclipselor.

Soarele: Descoperire ULUITOARE, Nimeni NU se Astepta la Asta

Soarele ar avea tornade cu intinderi de pana la cateva mii de kilometri in diametru, iar prin intermediul lor sunt transferate cantitati foarte mari de energie in atmosfera in mod constant. Energia aceasta supraincalzeste coroana pe care soarele o are, dar totul porneste de la campul magnetic al stelei, iar descoperirea de acum are la baza observari directe facute de catre cercetatori, ceva ce pana recent ei nu au reusit sa faca intr-o maniera similara.

“Măsurătorile directe ale câmpului magnetic din cromosfera soarelui au fost până acum evazive și acest studiu deschide ușa către o nouă eră a cercetării solare. În plus, cercetarea solară se îndreaptă către o nouă epocă a observațiilor solare, cu deschiderea de telescoape de nouă generație, cum ar fi Telescopul Daniel K. Inouye de 4 metri din Hawaii, la care participă Marea Britanie și Universitatea din Warwick. Acest telescop va permite fizicienilor solari să rezolve câmpurile magnetice la nivelul județului local. Suntem la începutul unei călătorii interesante care va dezvălui noile încurcături magnetice ale soarelui.”

Soarele nu a ma avut pana acum parte de observari de acest gen, ele venind ca o premiera impresionanta care le-a adus cercetatorilor posibilitatea de a vedea ceva in premiera mondiala. Desigur ca e nevoie de mult mai multe observari facute de catre cercetatori pentru ca soarele sa aiba acest mister deslusit intr-un final, si cercetatoriisa poata analiza mai atent furtunile solare care uneori genereaza pagube insemnate la nivel global.

Soarele este monitorizat in momentul de fata de catre o nava trimisa de NASA cu nu foarte mult timp in urma, si e de asteptat ca mai multe dintre secretele sale sa fie dezvaluite in curand.