LUNA: Descoperirea UIMITOARE a NASA care Parea IMPOSIBILA

LUNA are parte de o descoperire uimitoare care parea total imposibila, iata ce a devenit vizibil pentru cercetatorii de la NASA, si cum o descriu.

LUNA fier

LUNA este unul dintre cele mai bine cercetate obiecte cosmice, iar in ciuda tuturor masuratorilor si monitorizarilor, cercetatorii abia recent au facut o descoperire foarte importanta cu privire la satelitul natural al Pamantului. Se pare ca pe LUNA ar exista mai mult fier decat se credea initial, corpul cosmic avand atat fier, cat si oxizi de titan, sub suprafata sa, iar asta ii face pe unii cercetatori sa creada ca exista o legatura cu formarea in urma unei ciocniri a unei planete cu Pamantul.

LUNA nu a avut pana acum facuta vreo descoperire de acest gen deoarece rocile de pe suprafata sa nu sunt bogate in minereuri de acest gen, insa sub suprafata situatia este complet diferita. Aceasta descoperire importana a fost facuta pe LUNA cu ajutorul unui dispozitiv numit Mini-RF, acesta reusind sa faca si o harta geolocica a satelitului natural al Pamantului, cautand apa si gheata, dar ata ca a descoperit si ceva mult mai important, in final.

LUNA: Descoperirea UIMITOARE a NASA care Parea IMPOSIBILA

LUNA are mai multe minereuri dure in zonele in care craterele au dimensiuni mari, adica intre 2 si 5 kilmetri, in timp ce craterele mai mari nu aveau la fel de multe minereuri in ele. Descoperirea este una extrem de importanta pentru ca ne arata cat de diferite sunt unele materiale de pe LUNA in raport cu ceea ce se stia pana in momentul de fata, iar asta ajuta foarte mult cercetatorii sa analizeze cu atentie mai mare satelitul natural al Pamantului.

“Membrii echipei din instrumentul Miniature Radio Frecvență (Mini-RF) de pe navele spațiale Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) de la NASA au găsit noi dovezi potrivit cărora subsolul suprafeței Lunii ar putea fi mai bogat în metale, cum ar fi fierul și titanul, decât au crezut cercetătorii. Această constatare, publicată pe 1 iulie în Pământ și Planetarele Științe Planetare, ar putea ajuta la crearea unei legături mai clare între Pământ și Lună. „Misiunea LRO și instrumentul său de radar continuă să ne surprindă cu noi idei despre originile și complexitatea vecinului nostru cel mai apropiat”, a declarat Wes Patterson, investigatorul principal al Mini-RF de la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory (APL) din Laurel, Maryland, și un coautor de studiu.”

LUNA urmeaza sa fie gazda pentru foarte multi astronauti in anii urmatori, iar descoperirile acestea ajuta NASA sa isi gandeasca mult mai bine zonele in care urmeaza sa fie amplasate bazele lunare. Multumita acestor date ar putea fi alese si locatii mai bune pentru a aduna minereuri pentru crearea bazelor de pe LUNA, insa deocamdata totul este doar la stadiul teoretic, si e destul de greu de spus daca asta se va schimba in vreo masura in curand.

LUNA va fi analizata cu foarte mare atentie in urmatorii ani, insa e posibil ca nu foarte multe dintre secretele sale sa mai fie descoperite fara o analiza mai atenta pentru ceea ce se afla sub suprafata.