Planeta Saturn: NASA ULUIESTE cu o Noua Imagine Impresionanta

Planeta Saturn are publicata o noua imagine impresionanta de catre NASA, agentia spatiala americana luand prin surprindere intreaga lume cu ea.

Planeta Saturn misterul

Planeta Saturn are astazi publicata o noua imagine impresionanta de catre NASA, agentia spatiala americana reusind sa uluiasca multa lume cu ceea ce a surprins in momentul in care una dintre navele sale spatiale a vizitat corpul cosmic. Ceea ce puteti vedea in imaginea de mai jos este unul dintre hexagoanele care au fost reperate in atmosfera de pe planeta Saturn, unul dintre cele care a generat si foarte multe discutii cu privire la ceea ce se intampla acolo.

Planeta Saturn a avut aceasta imagine inregistrata de catre sonda spatiala Cassini, cea care a trimis pana acum un numar foarte mare de imagini cu corpul cosmic atat de indepartat. In anii ’80 a fost descoperit pentru prima oara si hexagonului pe care-l putem vedea in imaginea de mai jos, felul in care s-a format in atmosfera de pe planeta Saturn fiind in continuare un foarte mare mister pentru cercetatorii de la NASA, dar si din intreaga lume.

Planeta Saturn: NASA ULUIESTE cu Noua Imagine Impresionanta

Planeta Saturn misterul hexagonal
FOTO: NASA

Planeta Saturn are prezentata in imaginea de mai sus furtuna uriasa care intretine aceasta forma hexagonala, ea ramanand cu forma fixa indifrent de felul in care se invarte in atmosfera. Imaginea a fost facuta in 2012, si ramane valabila inclusiv astazi, furtuna uriasa din emisfera nordica ramanand activa in fix acelasi format, conform celor de la NASA, stabilitatea sa pastrandu-se pentru aproape 30 de ani in aceeasi regiune de pe corpul cosmic.

Planeta Saturn are in aceasta structura ceva complet surprinzator, iar asta pentru ca forma hexagonala pare sa fie una perfecta, care isi pastreaza forma indiferent cum se misca planeta, sau cum se invarte furtuna. Conform celor de la NASA< forma hexagonala de pe planeta Saturn este atat de mare incat ar incapea acolo patru planete Pamant, ceea ce ne arata cat de impresionante sunt furtunile care au loc la distante atat de mari de Terra.

Planeta Saturn ar putea avea la un moment dat explicata aceasta furtuna uriasa, insa in momentul de fata nimeni nu are detalii clare cu privire la formarea ei, sau la mentinerea pentru o perioada atat de lunga de timp.